27 Ağustos 2012 03:11

Ay’a ilk ayak basan astronot Armstrong öldü

Ay’a ilk ayak basan kişi olarak tüm dünyada tanınan astronot Neil Armstrong, 82 yaşında hayata veda etti.Armstrong’un ailesi tarafından yapılan yazılı açıklamada 3 Ağustos’ta kalp ameliyatı geçiren astronotun yaşadığı bazı komplikasyonlar nedeniyle öldüğü bildirildi.Ay’a 20 Temmuz 1969’da Apollo 11 uzay

Ay’a ilk ayak basan astronot Armstrong öldü
Paylaş

Ay’a ilk ayak basan kişi olarak tüm dünyada tanınan astronot Neil Armstrong, 82 yaşında hayata veda etti.
Armstrong’un ailesi tarafından yapılan yazılı açıklamada 3 Ağustos’ta kalp ameliyatı geçiren astronotun yaşadığı bazı komplikasyonlar nedeniyle öldüğü bildirildi.
Ay’a 20 Temmuz 1969’da Apollo 11 uzay aracının komutanı olarak giden Neil Armstrong yaptığı telsiz konuşmasında “Benim için küçük, insanlık için dev bir adım” sözleri ile hafızalarda yer edinmişti. Ay’a inme anını yaklaşık 600 milyon insanın seyrettiği ifade edilirken tarihte şu ana kadar en fazla izlenen görüntü olarak hafızalarda kaldı. Ohio doğumlu olan Armstrong’un nerede öldüğü ise açıklanmadı.
ABD ve SSCB arasındaki ‘uzay yarışı’nda SSCB’li Yuri Alekseyeviç Gagarin 12 Nisan 1961’de uzaya çıkarak dünyayı uzaydan gören ilk insan olmuştu.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Demokrasi ‘su’ya da lazım

SONRAKİ HABER

Karadeniz’de balık bile bulamayabiliriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...