30 Nisan 2018 17:37

Mardin’de 1 Mayıs’a bir gün kala kutlama izni çıktı

Artuklu Kaymakamlığı, Mardin 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından 20 Nisan’da yapılan kutlama başvurusuna bugün yanıt verdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Mardin’de 1 Mayıs için yapılan başvuruya bir gün kala izin verildi. Mardin 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından 20 Nisan’da yapılan başvuruya Artuklu Kaymakamlığı 1 Mayıs’a bir gün kala izin verdi.

Mardin’de saat 11.00’de Karayolu Parkı’nda kutlanacak 1 Mayıs kutlaması için emekçilere çağrı yapıldı. Mardin’de kutlanacak 1 Mayıs’a Şırnak ve ilçelerindeki emekçilerin katılacağı bildirildi.

KESK Mardin Dönem Sözcüsü Mustafa Bozan, konuyla ilgili Evrensel’e konuştu. 20 Nisan’da başvurularını yaptıklarını belirten Bozan, ancak son ana kadar kendilerine geri dönüş yapılmadığını söyledi. Geçen yıl da 1 Mayıs’a bir gün kala izin verildiğini hatırlatan Bozan, bunun emek sömürüsünün hat safhalara ulaştığını, hak ve özgürlüklerin ne derece kısıtlandığının somut örneği olduğunu söyledi.

El ilanı bile dağıtmalarına izin verilmediğini belirten Bozan, “Gerekçe haksız hukuksuz ihraçlara sürgünlere ve baskılara karsı sessiz kalmayan ilkeleri doğrultusunda mücadele eden yandaş olmayan bir konfederasyon olmamızdır. Tertip komitesinde yer alan arkadaşlarımızı herhangi bir gerekçe göstermeden sakıncalı bulup değiştirmemiz istendi” dedi.

Bozan, “Bütün emekçileri emeklerine sahip çıkmak ve iş güvencelerini korumaları için 1 Mayıs’ta Mardin Karayolu Parkı’na davet ediyoruz” dedi. (Mardin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sincanlı işçi ve emekçiler talepleriyle alanda olacak

SONRAKİ HABER

Sur’un içine bölünmüş yol yapıyorlar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...