30 Nisan 2018 15:10

Seda Taşkın’ı ihbar eden mail Emniyet Müdürlüğünden!

Mezopotamya Ajansının tutuklu muhabiri Seda Taşkın’ın ilk duruşması Muş 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Fotoğraf: Seda Taşkın Facebook hesabından alınmıştır

Paylaş

Mezopotamya Ajansının tutuklu muhabiri Seda Taşkın’ın ilk duruşmasında savunma yapan Av. Gulan Çağın Kaleli, Taşkın’ı ihbar eden mailin bizzat Emniyet Müdürlüğünden atıldığını kaydetti. Mahkeme ise, Taşkın’ın kullandığı “Seda” isminin kod olup olmadığının araştırılmasını istedi. 
Seda Taşkın’ın ilk duruşması Muş 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmayı çok sayıda gazeteci takip ederken, duruşmaya Taşkın’ın Avukatları Gulan Çağın Kaleli, Rıdvan Konak, Ebru Akkan katıldı. 

Avukat Kaleli, “Usule uygun bir iddianame hazırlanmamıştır. Dosyada ciddi eksikler var. Terörle Mücadele Şubesinde önce dosya hazırlanıyor ardından gözaltının gerçekleştiğini görüyoruz. Müvekkilim hakkında 16.40’ta mail yoluyla bir ihbar yapılmış. Her ne hikmetse kolluk kuvvetleri yapılan ihbardan 20 dakika sonra müvekkilimin Muş’ta hangi adreste olduğu, ne yaptığını tespit etmiş ve gidip orada gözaltına almıştır” dedi.
 Savunmaların ardından savcılık mütalaasında Taşkın’ın tutukluluğunun devamına karar verilmesini isterken, Mahkeme ise Avukatların ısrarla araştırılması istediği mailin İP adresinin aranması talebini reddetti. Seda isminin komşuları ve yakınları tarafından soruşturularak araştırılması için tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 2 Temmuz’a erteledi. (Muş/MA)

ÖNCEKİ HABER

İsviçre’de ‘Türkiye’de basın özgürlüğü’ söyleşisi

SONRAKİ HABER

Barış ve insanca yaşam için: Bijî Yekê Gulanê

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...