30 Nisan 2018 10:54
Son Güncellenme Tarihi: 30 Nisan 2018 17:09

Aliağa’da okullara ‘Reis' ve 'Asena’ ataması

Ülkü Ocakları Aliağa İlçe Teşkilatı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'sınıf reisleri ataması' yapıldığını duyurdu.

Fotoğraf: Ülkü Ocakları Aliağa İlçe Başkanlığı Facebook sayfasından alınmıştır

Paylaş

İzmir’in Aliağa ilçesinde Ülkü Ocakları İlçe Teşkilatı, liselere ‘sınıf reisleri ataması’ yaptı. Kent merkezinde yapılan törende öğrencilere bayrak öptürülerek yemin ettirildi.

Fırat Çakıroğlu Parkı’nda liseli öğrencileri, Asena ve bozkurt olarak atayan Ülkü Ocakları Aliağa teşkilatı sosyal medya paylaşımında erkek öğrenciler için ‘yiğitler yiğidi bozkurtlar’, kız öğrenciler için ise ‘iffet abideleri Asena’lar ifadelerini kullandı.  

Liselilere bayrak öptürüp yemin ettirerek yeni görevler verildiğini sosyal medya hesabından da duyuran Ülkü Ocakları Aliağa Teşkilatı “Ocak Başkanımız  Hüseyin Gencer beyini taktiri ile bugün Asena teşkilatımız ve orta öğretim birimlerimizdeki sınıf reislerimizin atamaları ve görevlendirmelerini yaptık. Atamalardan sonra verilen görevlerin öneminden bahseden başkanımız hepsine başarı dileklerini sundu. İffet abidesi Asenalarımıza ve yiğitler yiğidi Bozkurtlarımıza yeni görevlerinde Allah cc muvaffak etsin. Hayırlı uğurlu olsun” ifadeleri kullanıldı.

EĞİTİM SEN: KABUL EDİLEMEZ

Konuyu Evrensel'e değerlendiren Eğitim Sen Aliağa Şube Başkanı Alp Kuyumcu, “Aliağa da dahil artık bu gibi olayların maalesef her yerde yaşandığını görmekteyiz. Son yıllarda milliyetçi muhafazakar gençler arasında bu tür şeyler popüler hale getirilmeye çalışılıyor. 18 yaşına gelmemiş, daha çocuk denilecek gençlere bunun dayatılması kabul edilir bir şey değildir” diye konuştu.

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu da skandala ilişkin "Ülkenin seçim atmosferine girdiği ve ülkemizin ne yazık ki aşırı derecede kutuplaştığı bu süreçte; parti, örgüt ya da dernekleri aklı selim davranmaya davet ediyoruz. 18 yaşının altındaki her birey çocuktur.  Ailelerinin bilgisi dışında, reşit olmayan çocuklarımızın kimi siyasi partilerin emelleri doğrultusunda istismar edilmelerine Emek ve Demokrasi Platformu olarak kesin bir dille karşı çıkıyoruz. Yetkilileri bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeye çağırıyor, kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz. Konunun takipçisi olacağız " dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş'ta Negredo ve Pepe sezonu kapattı

SONRAKİ HABER

15 Temmuz'da kamyonlu fotoğrafıyla bilinen Şerife Boz'a suçlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...