05 Nisan 2011 15:36

TCDD yeni kazalara davetiye çıkartıyor

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası’nın (BTS) çağrısıyla yurt genelinde eylem yapan demiryolu emekçileri TCCD’deki kadrolaşmaya tepki gösterdi. Emekçiler usulsüz atamaların, yeni kazalara davetiye çıkardığını bildirdi.BTS’nin çağrısıyla Ankara’da TCDD Genel Müdürlüğ&uum

TCDD yeni kazalara davetiye çıkartıyor
Paylaş

BTS’nin çağrısıyla Ankara’da TCDD Genel Müdürlüğü önünde toplanan demiryolu emekçileri, “TCDD şirket, yöneticileri patron değildir”, “TCDD’de kariyer ve liyakat sizlere ömür”, “Siyasi kadrolaşmaya hayır” dövizleri açıldı. Eyleme KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar ve KESK Merkez Yöneticisi İlhamı Şahbaz da katıldı.

Burada konuşan BTS Genel Başkanı Yavuz Demirkol, AKP’nin iktidara geldiği günden beri demiryollarında kaza ve siyasi kadrolaşmanın had safhaya çıktığını söyledi. TCDD yönetiminin, seçim öncesi yeni siyasi kadrolaşma dalgası ile demiryolu güvenliğini hiçe saydığını kaydeden Demirkol, haksız ve adaletsiz uygulamaların devam etmesini eleştirdi. Atamalarda siyasal yandaşlık ve AKP’ye yakın sendika üyeliği olma özelliğinin aranmasına tepki gösteren Demirkol, “Demiryolcuları rencide eden ve ömrünü demiryollarına adayanların emeğini yok sayan bu uygulamaları şiddetle kınıyoruz” dedi.

ULAŞTIRMADA MEMUR-SEN’LİLERE KAYIRMA

21 Mart’ta TCDD Genel Müdürü ile yaptıkları görüşmede, haksız ve adaletsiz atamalardan duydukları kaygıları ve demiryolcuların tepkilerini ilettiklerini aktaran Demirkol, buna rağmen adaletsiz uygulamaların sürdüğünü söyledi. Ulaştırma Memur-Sen’den eski yöneticilerin TCDD yönetimi tarafından Trafik Daire Başkanlığı ve Eğitim ve Öğretim Dairesi Başkan Yardımcılığına atama örneklerini veren Demirkol, 6. Bölge Müdürlüğü’nde Trafikten Sorumlu Müdür Yardımcısı olarak çalışan üyeleri Ünal Karadağ’ın, yeni kurulan Trafik Servis Müdürlüğü’ne atamasının yapılmamasını da “cezalandırma” olarak nitelendirdi.

Yapılan haksız uygulamalardan örnekler veren Demirkol, BTS olarak bu adaletsizliklere asla göz yummayacaklarını söyledi. Başta demiryolu seyrüsefer güvenliği olmak üzere, çalışanlar arasındaki iş barışı ve adalet duygusunu zedeleyen bu uygulamaları 9-10 Nisan’da Başkanlar Kurulu’nda değerlendireceklerini kaydeden Demirkol, çıkacak eylem takvimini de kamuıoyu ile paylaşacaklarını söyledi. Demirkol, TCDD Genel Müdürlüğü Yönetimi’ni bir kez daha uyararak, “hiçbir haklı gerekçesi olmayan, tamamen keyfi, kayırmacı, çalışma huzurunu ve iş barışını bozan, kurum çalışanlarını kuruma ve işine yabancılaştırmaya yol açan bu uygulamalardan derhal vazgeçmeye” çağırdı.

‘MOBBİNGDEN VAZGEÇİN’

KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar da TCDD yönetimini, çalışanlarına yönelik baskı ve yıldırma politikalarından, yani mobbing’den biran önce vazgeçmeye çağırdı.

Atama ve görevde yükselmelerin liyakat kurallarına göre yapılmasını isteyen Çınar, Hükümeti ve yönetimi hukuka uymaya çağırdı. Haksız ve siyasi kadrolaşmaya son verilmesini isteyen Çınar, aksi halde örgütlü güçleriyle bu haksızlıklara tepki göstereceklerini söyledi.

Açıklamaların ardından yaklaşık on dakikalık oturma eylemiyle, uygulamalar protesto edildi. (Ankara/EVRENSEL)


ADANA’DA OTURMA EYLEMİ

BTS Adana Şubesi de demiryollarında yaşanan siyasi kadrolaşma ve atamaları protesto etti. TCDD 6. Bölge müdürlüğü önünde bir araya gelen BTS üyelerine KESK’e bağlı sendikalar destek verdi. Yapılan açıklamada yapılan atamaların emeği ve demiryolu güvenliğinin hiçe sayıldığını vurguladı. 21 Mart’ta BTS genel merkezinin durumunu TCDD Genel Müdürü ile görüştüğünü söyleyen Ok, herhangi bir gelişmenin yaşanmadığını ifade etti. 6Hükümete yakınlığı ile bilinen sendikanın üyelerinin ise vasfına bakılmaksızın atandığını söyleyen Ok, bunun iş barışını bozduğunu dile getirdi. BTS olarak yaşanan haksızlıkları başkanlar kurulunda değerlendirip bir eylem takvimi açıklayacaklarını aktaran Ok, tamamen keyfi ve hukuksuz olan atama ve uygulamalara son verilmesini istedi. Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İŞKUR’da sürgün bir cana mal oldu

SONRAKİ HABER

İşsizlik Sigortası Fonu böyle yağmalanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...