26 Ağustos 2012 06:21

Redhack Dışişleri Bakanlığı’nın belgelerini yayınladı

“Kızıl Hackerlar” olarak da bilinen hack grubu, Temmuz ayında Dışişleri Bakanlığı'nın sitesini hacklediğinde ele geçirdiği belgelerin bir kısmını yayınladı. Redhack, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Dışişleri'ni hackledikten sonra 'Ellerinde bir şey yok' demişlerdi. Bu yüzden yabancı misyon çalışanl

Redhack Dışişleri Bakanlığı’nın belgelerini yayınladı
Paylaş

Redhack'in yayınladığı belgeler arasında, Avrupa Uzay Ajansı Genel Direktörü Jean-Jacques Dordain tarafından TÜBİTAK Başkanı Nüket Yetiş'e gönderilmiş resmi antetli bir mektup, Türkiye'nin Mainz Başkonsolosluğu'nda çalışan bir memurun emeklilik talebiyle ilgili dilekçe ve Türkiye'nin yurtdışındaki çeşitli misyonlarına atanan diplomatların atama kararları bulunuyor.

TEMMUZ AYINDA HACK'LENMİŞTİ

Redhack 2012 Temmuz ayında Türkiye'nin dış politikasına bir tepki olarak Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesini hack'lemiş ve eylemi Sivas Katliamı'nda yaşamını yitirenlere ithaf etmişti. Siteye yarım saat kadar erişim sağlanamazken, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, “Bize yaz okulu ya da staj gibi konularda online başvuru yapılıyor. Bunu bir firma üzerinden gerçekleştiriyoruz. Firmanın server'ları hack'lenmiş, o arada bizim siteye de girilmiş. Ancak sadece online başvuru bölümü etkilenmiş. O sayfayı kapattık. Şu anda zaten bir başvuru durumu yok. Dolayısıyla kritik bir durum söz konusu değil” demişti. Bunun üzerine Redhack, Koru'nun açıklamasını yalanlamak amacıyla Türkiye'deki yabancı ülke misyonlarında çalışan personelin kimlik kartlarının kopyalarını yayınlamıştı. Olaydan birkaç gün sonra Dışişleri Bakanlığı Türkiye'deki yabancı misyonlara olayla ilgili nota vererek bilgilendirmede bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye futbolu ‘sol açığını’ uğurladı

SONRAKİ HABER

Suriyeli Kürtleri selamladılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...