05 Nisan 2011 15:32

İŞKUR’da sürgün bir cana mal oldu

Kısa bir süre önce İŞKUR Genel Müdürlüğü’nden Ankara İl Müdürlüğü’ne sürgün edilen Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi Sadık Karaca kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Karaca’nın İŞKUR’da yaşanan idari baskılar sonucunda öldüğünü belirten mesai ar

İŞKUR’da sürgün bir cana mal oldu
Paylaş

BES üyeleri, İŞKUR Genel Müdürlüğü önünde dün yaptıkları eylem ile sürgün uygulamalarını protesto ettiler. “Susma sustukça yeni sürgünler gelecek”, “İŞKUR’lu uyuma onuruna sahip çık”, “İŞKUR’da adalet istiyoruz” dövizleri taşıyan BES üyeleri, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları attılar.

BES üyeleri, kapatılan bir müdürlükten sürgün edilmesinin ardından kalp krizi geçirerek yaşamını kaydeden BES üyesi İŞKUR çalışanı Sadık Karaca için bir dakikalık saygı duruşu yaptılar.

BES Genel Başkanı Osman Biçer, İŞKUR’da keyfi sürgünlerin yaygınlaştığı vurgu yaptı. Birkaç ay önce 20’den fazla İŞKUR çalışanının İŞKUR Genel Müdürlüğü’nden keyfi bir şekilde Ankara İl Müdürlüğü’ne gönderildiğine dikkat çeken Biçer, “Yönetim kendi anlayışına uygun bulmadığı yöneticileri ‘görevde yükseltme’ bahanesiyle bir bir görevlerinden uzaklaştırmaktadır” dedi.

‘ÖNLEM ALINMAZSA ÖLÜMLER DEVAM EDECEK’

Sürgünlerin artık ölümlere yol açacak kadar stres, sıkıntı ve hastalık kaynağı haline geldiğini belirten Biçer, “geçtiğimiz hafta hiçbir ciddi rahatsızlığı yokken ani bir kalp kriziyle hayatını kaybeden eğitim uzmanı Sadık Karaca, bunun son ve en acı örneği olmuştur” dedi.

Biçer, bugün önlemler alınmaması halinde Sadık Karaca örneklerinin çoğalacağını belirtti. İŞKUR’da kadrolaşmanın, mobbing ve tehdit uygulamalarının son hızla devam ettiğini kaydeden Biçer, sendika temsilcilerinin de bazı yöneticiler tarafından açıkça tehdit edildiğini dile getirdi. İŞKUR’da sözleşmeli ve kadrolu personel arasında ayrımcılık yapıldığını da belirten Biçer, “İŞKUR çalışanları olarak çalışma barışı içinde, onurumuzla, elimizden gelen tüm çabayı sergilemeye ve ‘işsizlik sorunu’nun aşılması için emeğimizi sunmaya kararlıyız” diye konuştu.

Biçer, Cumhurbaşkanı’na, Meclis Başkanı’na , Başbakan’a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na, İŞKUR Genel Müdürü’ne ve İŞKUR Yönetim Kuruluna seslenerek, “Bizim haklı sesimizi ve isyanımızı ya duyun, ya duyun. Görev ve sorumluluklarınızın gereğini yerine getirin” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Köylüler Bakanlıktan açıklama bekliyor

SONRAKİ HABER

TCDD yeni kazalara davetiye çıkartıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...