25 Ağustos 2012 11:18

Alevilere saldırılar ‘tesadüf’ denilerek geçiştirilemez

Aleviler, son günlerde hızla yayılan Alevi evlerine yönelik işaretleme olaylarının bir tesadüf olmadığını görüşünde. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Sekreteri Cem Yılmaz olayların Alevi örgütlerine kundaklama girişimlerine kadar vardığına dikkat çekerek, “Hiç kimse Alevilerin sesini ateşle s&ou

Alevilere saldırılar ‘tesadüf’ denilerek geçiştirilemez
Paylaş

PSAKD Genel Sekreteri Cem Yılmaz bugün Mülkiyeliler Birliğinde düzenlediği basın toplantısında Alevilere yönelik saldırılara tepki gösterdi. Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız’ın da katıldığı toplantıda konuşan Yılmaz, Alevilere yönelik saldırıların ‘tesadüf’ denilerek kapatılmaya çalışılmasına tepki gösterdi.

PSAKD’nin Kartal Şubesine yapılan saldırının organize olduğunu anlatan Yılmaz, yangının binadaki tüplerin bulunduğu yerden çıkartıldığını söyledi. Derneğin yakınında oturan bir üyeleri tarafından fark edilip söndürülen tüplerle büyük bir faciadan dönüldüğüne dikkat çeken Yılmaz, daha önce işaretlenen evleri ve Malatya Sürgü’deki olayları hatırlattı. Yılmaz, olayların korkunç boyutlara vardığını belirterek, “tesadüf” olarak geçiştirilemeyeceğini söyledi. Hükümetin Alevilere yönelik politikalarını eleştiren Yılmaz, “AKP hükümeti, Alevilere olan nefretini bu yaşadığımız büyük tesadüfler ile kusmaya devam ediyor” dedi.

‘SESİMİZİ ATEŞLE SÖNDÜREMEYECEKSİNİZ’

Yaşananların sorumlusunun AKP Hükümeti olduğunu dile getiren Yılmaz, “Bu ülkede 10 yıldır iktidarda olan hükümet kendisine düşman olarak seçtiği biz Alevileri her fırsatta yok etmek için büyük bir çaba göstermekte, topluma kin ve nefreti aşılamaktadır. Kartal’da, Malatya’da yaşanan yakma eylemi sıradan bir eylem değildir” dedi. Kendilerine yönelik saldırılara karşı mücadelelerini yükselteceklerini belirten Yılmaz, saldırıların hesabını soracaklarını ifade etti. Yılmaz, “Yüz yıllardır olduğu gibi bugün de kimse Alevilerin sesini ateşle söndüremeyecektir” dedi.

‘EĞİTİM SÜRECİNDE ALEVİ AİLELER NASIL KARAR VERECEK?​’

Ünsal Yıldız da Alevilere yapılan saldırıların sorumlusunun hükümet olduğunu söyledi.
“Üç beş çocuk yaptı” denildiğine vurgu yapan Yıldız, “Bu üç beş çocuk iktidar tarafından cesaretlendirilmiştir” diye konuştu. Türkiye’nin birçok yerine yayılan saldırıları hatırlatan Yıldız, “Üç beş çocuk Türkiye’yi dolaşmıyor herhalde?​” dedi. Yıldız bütün saldırılarının tek nedeninin AKP hükümeti ve Başbakan Erdoğan’ın Alevilere yönelik kullandığı nefret söylemleri ve politikaları olduğunu ifade etti.
Yeni bir eğitim öğretim dönemine girildiğine işaret eden Yıldız, Alevi ailelerin kendilerine saldırıların arttığı bir dönemde seçmeli dersler konusunda nasıl karar vereceklerini sordu.

“Kapılarına işaret konulan, dernekleri yakılan, Malatya’da linç edilen bu vatandaşlar hangi özgür iradeyi kullanarak çocuklarının eğitimi için karar verebilecekler” diyen Yıldız, AKP demokrasisinin tahammülsüzlük ve nefret dilinden ibaret olduğunu ve maskesinin düştüğünü ifade etti.
Bu sorunun kendisine ‘insanım’ diyenlerin sorunu olduğunu kaydeden Yıldız, tüm duyarlı ve vicdan sahibi insanları birlikte mücadele etmeye çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

12 Eylül işkencecileri deşifre edildi

SONRAKİ HABER

Dr. Arslan’ın öldürüldüğü hastanede şiddet vakası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa