25 Ağustos 2012 11:08

‘Bombacı’ denilen çocuğu hastaneler kabul etmedi!

ELİNDE ses bombası patlayan ve iki parmağı kopan 3 parmağı da kopma aşamasına gelen 14 yaşında ki D.K.’nin götürüldüğü hastanelerde “Bombacıdır” denilerek kabul edilmediği iddia edildi.Eli tarak kısmından da kopma aşamasına gelen D.K., Adana Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış ve sağ elindeki parmaklar geri dikilmişti. D.K,

‘Bombacı’ denilen çocuğu hastaneler kabul etmedi!
Paylaş
Murat Çiftçi / Hamdullah Kesen

ELİNDE ses bombası patlayan ve iki parmağı kopan 3 parmağı da kopma aşamasına gelen 14 yaşında ki D.K.’nin götürüldüğü hastanelerde “Bombacıdır” denilerek kabul edilmediği iddia edildi.
Eli tarak kısmından da kopma aşamasına gelen D.K., Adana Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış ve sağ elindeki parmaklar geri dikilmişti. D.K, polis tarafından alınan ifadesinde, “Halamlardan eve dönerken önüme patlayıcı olduğunu düşündüğüm bir cisim düştü. Patlarsa zarar göreceğimi düşündüğüm için elime alıp kendimden uzaklaştırmak istedim. Ancak cisim elimde patladı” demişti. D.K. çıkarıldığı savcılık tarafından serbest bırakılmasına rağmen ana akım medya söz birliği etmişçesine D.K.’yi “bombacı” ilan etti.

‘HASTANELER KABUL ETMEDİ’

D.K.’nin dedesi Ekrem K. İHD’ye başvurarak yardım talebende bulundu. Ekrem K., D.K.’nin doktorun istemi ile daha gelişkin bir hastaneye gitmesi gerektiğini, ancak gittikleri Çukurova Üniversitesi Balcalı Tıp Fakültesi Hastanesi, Özel Acıbadem ve Ortadoğu Hastaneleri’nin çocuklarını “Bombacıdır, güvenliğini alamayız” diyerek kabul etmediğini söyledi. D.K.’nin küçük bir çocuk olduğunu, korktuğu için patlayıcı maddeyi eline aldığını söyleyen Ekrem K., “Basın torunumu ‘bombacı’ diye gösterdi. Hastaneler de o bilgiye dayanarak çocuğu kabul etmedi. Devlet Hastanesi’nin doktoru 3 parmağı dikti, ancak kurtarılması için ileri bir merkeze götürmemiz gerektiğini söyledi. Ne Balcalı, ne Acıbadem, ne de Ortadoğu kabul etmedi. ‘Güvenlik alamayız’ diyorlar. Bu nasıl bir zihniyet?​” diye isyan etti.

‘HASTANELER NET BİLGİ VERMEDİ’

Ailenin iddialarının sorulduğu Özel Ortadoğu Hastanesi, D.K. adlı hastanın hastanelerine getirildiğini konsutasyonun yapıldıktan sonra Adana Devlet Hastanesi’ne geri gönderildiğini söyledi. Çukurova Üniversitesi Balcalı Tıp Fakültesi Hastanesi ancak Pazartesi günü iddiaya cevap verebileceklerini belirtirken, Adana Özel Acıadem Hastanesi’ndeki yetkililer ise ısrarlı aramalarımıza rağmen olayı incelediklerini ve daha sonra bilgi vereceklerini söyledi. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen: Bizi hedef haline getirmek istiyorlar

SONRAKİ HABER

Karakol yakınında patlama: Çoban yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa