27 Nisan 2018 12:52

‘Çocuklar susmuyor, biz susmuyoruz’

Antalya'da Emek Partili kadınlar uzun zamandır çocuk istismarına karşı sürdürdükleri kampanyayı bir açıklamayla noktaladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Antalya’da yaklaşık 2 aydır kent merkezinde stand açarak, kadınlarla buluşarak çocuk istismarına karşı önleyici tedbirler alınması için imza toplayan Emek Partili kadınlar sürdürdükleri kampanyayı noktaladı. PTT önünde basın açıklaması yaparak topladıkları imzaları Meclise gönderen kadınlar, çocuk istismarı konusunda Meclisi sorumlu davranmaya çağırdı.

Hükümetin hazırlayıp Meclise gönderdiği çocuk istismarı yasa tasarısını eleştiren kadınlar, 12 yaş ayrımı yapmanın çocukları daha da mağdur edeceğine, hadım ve yüksek cezaların cezasızlığa yol açacağına dikkat çekti. Kadınlar çocukları istismardan korumak için önleyici tedbirler içermeyen yasanın geri çekilmesini ve uzmanların, kadın örgütlerinin görüşleri alınarak yeni bir yasa hazırlanmasını istedi.

Kadınlar adına açıklama yapan Aynur Seyrek, “Meclise gönderdiğimiz imzalarımızın takipçisi olacağız” dedi. Antalya’da son yıllarda çocuk istismarı davalarının arttığına dikkat çeken Seyrek şöyle konuştu: “Bu durumdan endişeliyiz. İktidarın ‘Bir kereden bir şey olmaz’ zihniyeti bizde ve çocuklarda derin travmalar yarattı. Bu zihniyeti kabul etmiyoruz. Çocuklar susmuyor, biz susmuyoruz. Çocuklarımıza ve geleceğimize sahip çıkıyoruz.” (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Güney Afrika’da 1 Mayıs’a giderken asgari ücret isyanı

SONRAKİ HABER

ARD'de grev kararı asıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...