27 Nisan 2018 10:41

Okmeydanı EA Hastanesi’ndeki işten atmalar protesto edildi

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde nisan ayı başında yaşanan işten atmalar protesto edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışırken hastane yemekhanesindeki sağlık ihlallerine ve sağlıksız koşullara dikkat çektikleri ve mücadele başlattıkları için nisan ayı başında işten çıkarılan işçilerle birlikte Dev Turizm-İş sendikası eylem yaptı.

Yapılan açıklamada yemekhanede sağlıksız bayat etler ve katkı maddeleri kullanıldığı için hijyen kurallarının da ihlal edildiği belirtilerek “Taşeron firmaya sorunun çözülmesi için defalarca şikayetlerde bulunulmuş ancak  sorun çözülmediği gibi arkadaşlarımız işten çıkarılmıştır. Hastaların ve personelin sağlığı ile oynanıyor, biz buna göz yummayacağız. Ayrıca açığa çıkabilecek sorunlardan  hastane yönetimi ve başhekimlik birinci derecede sorumludur” denildi.

Atılan işçilerden Şube Yöneticisi Cengiz Kulah da söz alarak “İşten çıkarılmamızın sebebini biliyoruz ancak yine de bu olanlara göz yummamızı kimse bizden beklemesin” dedi.

Hastanede tedavi görürken enfeksiyon kapan bir hasta da desteklerini ileterek bu sorunların acil şekilde çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Şube Başkanı Turgay Özdemir ise “Sendikal mücadelemizi engelleyemezler, arkadaşlarımız derhal işlerine geri dönmelidir” dedi.

Açıklamanın ardından “1 Mayıs’ta da taleplerimizi savunmak için alanlarda olacağız” denildi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri'deki sağlık emekçilerinden Şehir Hastanesi tepkisi

SONRAKİ HABER

İzmir merkezli operasyon: 41 kişi hakkında yakalama kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...