25 Ağustos 2012 10:50

Çocuklarımızın kanı üzerinden politika yürütüyorlar

Kayıp yakınlarını bulmak ve suçluların yargılanmasını talep eden Cumartesi Anneleri 387. haftada bir kez daha Taksim Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi. Abdurrahman Coşkun’un yengesi Mukaddes Coşkun, “17 senedir bayram yaşayamadık. Başbakan Tayyip Erdoğan, Suriye için sürekli açıklama yaparken bize de Kürt kardeşlerim d

Çocuklarımızın kanı üzerinden politika yürütüyorlar
Paylaş

Kayıp Seyhan Doğan’ın kardeşi Kadri Doğan, “Haksızlıkların bir an önce giderilmesini istiyoruz. Sorun insanlık sorunudur”diye konuştu. İHD Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon Üyesi Nahide Kılıç Cumartesi Anneleri adına basın açıklamasını okudu. Kılıç, “Herkesi çocuklarımızın kanı üzerinden yürütülen politikaları sorgulamaya çağırıyoruz. Evlatlarımızın kanından beslenerek ‘sağ olacak’ bir vatan istemiyoruz” dedi.

Öte yandan Seyhan Doğan’ın babası Ramazan Doğan vefatının 2. yılında Cumartesi Anneleri tarafından anıldı. (İstanbul/EVRENSEL)


ARTIK TORUNLAR KAYIP DEDELERİNİ ARIYOR

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir şubesi her hafta cumartesi günü yaptıkları “Kayıp Eylemleri”nde bu hafta 1994 yılında gözaltında kaybedilen Kasım Alpsoy’un öyküsünü anlattı. Alpsoy’un torunu 6 yaşındaki Bahar Alpsoy’un babası ve babaannesiyle birlikte dedesini aradığını söyleyen İHD, “Kayıpları anneleri, eşleri sonra çocukları ararken, şimdi de torunları arıyor” diyerek kayıpların akıbetinin uzun yıllardır bulunmadığına dikkat çekti. İHD adına basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Adnan Kaya Adana’daki evi polislerce basılarak gözaltına alınan 30 yaşındaki Deri Dikim İşçisi Kasım Alpsoy’dan bir daha haber alınamadığını ifade etti.Kasım Alpsoy’un kaybedilmesinden, Alpsoy kaybedildiğinde JİTEM komutanlarına “Arkanızdayım” diyen Başbakan Tansu Çiller’i, dönemin İçişleri Bakanı Nahit Menteşe’yi, “5 bin Kürt’ü bir dakikada öldürme” tehdidinde bulunan Adana Valisi Naci Parmaksız’ı ve Adana emniyet Müdürü Ramazan Er’i sorumlu tutan Kaya, suçluların yargılanmasını bir kez daha talep etti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Depremzedeler bu kışı da sokakta geçirecek

SONRAKİ HABER

Tıp öğrencilerine mektup var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...