25 Ağustos 2012 10:39

Kışanak: İnceleme AKP’nin talimatıyla

YARGITAY Cumhuriyet Başsavcılığı BDP, DTK ve çeşitli siyasi partilerin de içinde olduğu heyetin HPG’lilerin yol kesme eylemine takılmaları hakkında inceleme başlattı.İnceleme hakkında partilerine herhangi bir bildirimde bulunulmadığını söyleyen BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, “Yargıtay, AKP’nin talimatıyla bu incelemey

Kışanak: İnceleme AKP’nin talimatıyla
Paylaş

İnceleme hakkında partilerine herhangi bir bildirimde bulunulmadığını söyleyen BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, “Yargıtay, AKP’nin talimatıyla bu incelemeyi başlattı. Bu siyasi bir karardır” dedi.
Başsavcılık, bölge savcısından görüntüleri isterken, partinin sicil dosyasını da incelemeye aldı. İncelemeden sonra kapatma davası açılıp açılmayacağına karar verilmesi bekleniyor. Konuya ilişkin DİHA’ya konuşan Kışanak, daha önce İstanbul’daki ‘KCK’ davalarında benzer durumla karşılaştıklarını hatırlattı.

Şemdinli’de yaşanan görüntülerin suç değil bu ülkenin gerçekliği olduğunun altını çizen Kışanak, asıl yapılması gerekenin hükümetin Şemdinli’de yaşanan savaşı incelemesi olduğuna vurgu yaptı. Kışanak, “Hükümet Şemdinli’ye gitsin, HPG’lilerle karşılaştığında ne yapacak” diyerek, gelinen noktada hükümetin Kürt sorununun çözümsüzlüğünü derinleştirdiğini söyledi.
(ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Asker aileleri Demirtaş'ı ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Depremzedeler bu kışı da sokakta geçirecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...