25 Ağustos 2012 10:31

‘Bu başarı AKP’nindir’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Hükümetin Türkiye’yi kökten dinci terör örgütlerinin üssü haline getirdiğini ifade etti. “AKP’nin Suriye politikası, Türkiye’ye tarihinde en çok düşman kazandıran politika olmuştur” diyen Toprak, “Bu başarı AKP’nindir” ifadelerini

‘Bu başarı AKP’nindir’
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Hükümetin Türkiye’yi kökten dinci terör örgütlerinin üssü haline getirdiğini ifade etti. “AKP’nin Suriye politikası, Türkiye’ye tarihinde en çok düşman kazandıran politika olmuştur” diyen Toprak, “Bu başarı AKP’nindir” ifadelerini kullandı.

‘EL KAİDECİLERİN ÜSSÜ OLDUK’

Yazılı bir açıklama yapan Toprak, “Dün Irak ve Afganistan’ı ‘El Kaide ve kökten dinci terör örgütlerinin üssü’ diyerek işgal edenler, yarın aynı gerekçeyi Türkiye için de kullanabilirler” dedi.

İSTANBUL EYLEMLERİNİ HATIRLATTI

Toprak, El Kaide tarafından 2003 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen ve 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıya adları karışan isimlerin, Suriye’de öldürülmesinin tesadüf olmadığını vurguladı.

İKTİDARI ELEŞTİRDİ

“Bu saldırılarla ilişkili olan kişiler Türkiye üzerinden Suriye’ye geçip Suriye ordusuna karşı savaşmışlardır. Bu şahıslar Türkiye’de eylem yapıp onlarca masum insanı katlederken kötü, Suriye’de Esad’a karşı savaşırken iyi terörist mi oluyor? Yıllardır AKP demiyor muydu ‘Senin teröristin benim teröristim yoktur’ diye? Bu durum AKP’nin söylemini çürütmüyor mu?​” değerlendirmesinde bulundu.

‘SORUMLU İKTİDARDIR’

El Kaide mensuplarının Hatay’da ellerini kollarını sallayarak dolaştığını ifade eden Toprak, “AKP yaşananları sadece seyretmektedir. Suriye’den gelenlerin çıkardığı olayların sorumlusu AKP’dir. Bugün Hatay’da mezhep savaşlarının altyapısı hazırlanırken AKP bu sürecin aktörlerine kol kanaat germektedir” ifadelerini kullandı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

HDK şöleninde barış çağrısı

SONRAKİ HABER

Savur’da asker askeri infaz etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa