25 Ağustos 2012 10:30

HDK şöleninde barış çağrısı

HALKLARIN Demokratik Kongresi (HDK) Mamak Meclisinin organize ettiği barış ve demokrasi şöleninde, barış sesinin yükseltilmesi çağrısı yapıldı.Önceki gün Tekmezar (Hacı Bektaşi Veli) Parkı’nda gerçekleştirilen şölende konuşan HDK Ankara Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Orhan Çelebi, HDK’nin on ay önc

HDK şöleninde barış çağrısı
Paylaş

HALKLARIN Demokratik Kongresi (HDK) Mamak Meclisinin organize ettiği barış ve demokrasi şöleninde, barış sesinin yükseltilmesi çağrısı yapıldı.

Önceki gün Tekmezar (Hacı Bektaşi Veli) Parkı’nda gerçekleştirilen şölende konuşan HDK Ankara Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Orhan Çelebi, HDK’nin on ay önce dilleri, kültürleri, inançları birleştirerek bir araya geldiğini hatırlattı. Mamak halkına kongreye sahip çıkmaları çağrısı yapan Çelebi, gerici, ırkçı ve faşist bir rejimle karşı karşıya olduklarını belirterek, suskun bir toplumun yaratılmak istendiğini söyledi. Türk ve Kürt annelerinin el ele vererek, barış çığlığını yükselterek engelleyebileceğini vurgulayan Çelebi, tüm Mamaklıları 1 Eylülde Kolej Meydanı’nda yapılacak mitinge çağırdı. Etkinliğe katılan sanatçılar Turabi Yurtseven ve Mehmet Kale’nin söylediği türküler eşliğinde çekilen halaylar ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mamak Şubesi Otantik Semah Ekibinin semah gösterisi ile etkinlik son buldu.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDK, katliamın 8. ayında Roboskî’de olacak

SONRAKİ HABER

‘Bu başarı AKP’nindir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...