25 Nisan 2018 21:18

Fenerbahçe, Euroleague’de Dörtlü Final için sahaya çıkıyor

Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımı, Euroleague Play-Off çeyrek final serisinin 4’üncü maçında Baskonia’ya konuk oluyor.

Fotoğraf: Emrah Yorulmaz/AA

Paylaş

Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi (Euroleague) Play-Off çeyrek final serisinin 4’üncü maçında bugün İspanya ekibi Baskonia’ya konuk olacak.

Vitoria kentinde Fernando Buesa Arena’da yapılacak karşılaşma, saat  22.00’de başlayacak.

Sarı-lacivertliler, 3 galibiyete ulaşacak takımın Dörtlü Final’e yükseleceği seride 2-1 önde bulunuyor. Sahasındaki ilk 2 maçı 82-73 ve 95-89 kazanan Fenerbahçe Doğuş, üçüncü karşılaşmada ise deplasmanda Baskonia’ya 88-83 mağlup oldu.

Fenerbahçe Doğuş, bugünkü müsabakayı kazanması halinde adını üst üste 4’üncü kez Dörtlü Final’e yazdıracak. Baskonia’nın müsabakadan galip ayrılması durumunda ise Dörtlü Final’e yükselecek takım, 1 Mayıs’ta İstanbul’da yapılacak serinin 5’inci ve son maçında belli olacak.
İki takım arasında bu sezon yapılan 5 maçın 4’ünü Fenerbahçe kazanırken, 1 karşılaşmadan ise Baskonia galip ayrıldı.

Fenerbahçe Doğuş’ta Başantrenör Zeljko Obradovic, Baskonia’yı geçmeleri durumunda kariyerinde bir ilke daha imza atacak.

Sırp Koç, sarı-lacivertlilerin İspanyol ekibini yenmesi halinde, Avrupa Ligi’nde çalıştırdığı bir takımı ilk kez üst üste 4 yıl Dörtlü Final’e taşıyacak.
Fenerbahçe Doğuş’un tecrübeli başantrenörü, turu geçmeleri durumunda kariyerinde 17’nci kez Dörtlü Final’de mücadele etmeye hak kazanacak.

Avrupa Ligi’nde başantrenörlük kariyerinde 23’üncü sezonunu geçiren Obradovic, çalıştırdığı takımlardan Panathinaikos’la 8, Fenerbahçe’yle 3, Real Madrid’le 2, Partizan, Benetton ve Joventut Badalona’yla ise birer kez Dörtlü Final’de yer aldı.
Geçen sezon Fenerbahçe’yi bu kulvarda şampiyonluğa ulaştıran Obradovic, Avrupa Ligi’ni 9 kezle en fazla kazanan başantrenör unvanını elinde bulunduruyor. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Uluslararası Af Örgütü'nden insan hakları raporu: Kapkara tablo

SONRAKİ HABER

Başbakan Yıldırım: Abdullah Gül projeydi ama elde patladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...