25 Ağustos 2012 10:29

HDK, katliamın 8. ayında Roboskî’de olacak

HALKLARIN Demokratik Kongresi (HDK), katliamın 8. ayında Roboskî’de olacak. HDK, “Roboskî Katliamı’nı unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.HDK, yaptığı yazılı açıklamayla katliamın 8. ayında Roboskî’de olacağını duyurdu.TSK’ye ait F-16 savaş uçakları ile 28 Aralık 2011’de yapılan bombalama il

HDK, katliamın 8. ayında Roboskî’de olacak
Paylaş

HALKLARIN Demokratik Kongresi (HDK), katliamın 8. ayında Roboskî’de olacak. HDK, “Roboskî Katliamı’nı unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.
HDK, yaptığı yazılı açıklamayla katliamın 8. ayında Roboskî’de olacağını duyurdu.
TSK’ye ait F-16 savaş uçakları ile 28 Aralık 2011’de yapılan bombalama ile 19’u çocuk 34 Kürt’ün katledildiğini hatırlatan HDK açıklamasında, insansız hava araçları olan Predatörler ve Heronlar tarafından kaydedilen görüntülerin köye doğru gelen konvoydakilerin yük katırları ve köylüler olduğunu aktardıklarını ve buna rağmen 34 sivil Kürt’ün katledildiğini vurgulandı.
AKP Hükümetinin katliamın üzerinden 8 ay geçmesine rağmen sorumluları açığa çıkarmadığını belirten HDK açıklamasında, “Siyasi ve askeri sorumlular görevlerini yapmayı sürdürüyor” dedi.
Aralarında BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve HDK Yürütme Kurulu üyeleri Prof. Fatma Gök ile Garo Paylan’ın da yer alacağı HDK heyeti, 27 Ağustosta Roboskî’de olacak.
HDK heyeti iki gün boyunca Roboskîlilerle birlikte olacak. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Yenişafak çalışanları Twitter”dan isyan etti

SONRAKİ HABER

HDK şöleninde barış çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...