25 Ağustos 2012 10:29

Yenişafak çalışanları Twitter”dan isyan etti

Türkiye”de ilk kez bir gazetenin çalışanları, gazetenin resmi Twitter hesabından gazete yönetimini eleştirdi. Yenişafak gazetesinin çalışanları YeniŞafak çalışanları Twitter hesabından gazete yönetimine üç aydır maaş alamadıkları için tepki yağdırdı.Yeni Şafak çalışanları Genel Yayın Yönetmen

Yenişafak çalışanları Twitter”dan isyan etti
Paylaş

Yeni Şafak çalışanları Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül’ün göreve başlamasıyla  birlikte işten çıkarmaların başladığını dile getirdi.

Geçtiğimiz ay Yusuf Ziya Cömert’in istifasının ardından Yeni Şafak’a Genel Yayın Yönetmeni olarak göreve getirilen İbrahim Karagül için çalışanlar çeşitli iddialar ortaya attı.

Karagül’ün gazetede göreve başlar başlamaz bazı servislerde değişikliklere gittiğini söyleyen gazete çalışanları bu değişikliklerin ardından ekonomi servisinde değişiklik yapıldığını açıkladı. Karagül, Ekonomi Müdürü Fikret Çengel’i görevden alarak Yakup Kocaman’ı onun yerine getirmişti.

GAZETE YÖNETİMİ TWEETLERİ SİLDİ

Yeni Şafak’ın resmi Twitter hesabından bir gazete çalışanı “İbrahim Karagül maaşlarımızı ödemiyor bayrama beş parasız girdik.”dedi. Gazete çalışanlarından biri de Yeni Şafak Twitter hesabıyla “Üç aydır maaş alamıyoruz. İbrahim Karagül geldi işten çıkarmalar başladı. alamadığımız maaşa mı yanalım, durumumuz ne olacak ona mı şaşırdık” sözleriyle yaşadıkları sıkıntıları paylaştı. Yeni Şafak gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Karagül”le ilgili gazete çalışanlarının attığı çok sayıda tweetin arasında “İbrahim Karagül kendisini büyük yazar falan zannediyor. Halbuki onun büyüklüğü patronlarının yani sahiplerinin ona biçtiği değer kadardır” sözleri dikkat çekti.

Çalışanların attıkları tweetler gün boyunca hem sosyal medyada hem de çeşitli medya sayfalarında konuşuldu. Yeni Şafak çalışanlarının attıkları twetler Twitter’de TT olurken, gazete yönetimi atılan bu tweetleri sildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Akyüz, savcılığa soyundu

SONRAKİ HABER

HDK, katliamın 8. ayında Roboskî’de olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...