25 Ağustos 2012 10:23

Dört yeni film vizyonda

BU hafta sinemalarda yerli ve yabancı 5 yeni film vizyona girdi. Yönetmenliğini Reis Çelik’in yaptığı “Lal Gece” en dikkat çeken yapım.  İlyas Salman, Dilan Aksüt, Mayşeker Yücel, Sabri Tutal, Sercan Demirkaya ve Ahmet Aydın’ın oynadığı film, gerçek bir hikayeden yola çıkarak “çocuk gelin” d

Dört yeni film vizyonda
Paylaş

BU hafta sinemalarda yerli ve yabancı 5 yeni film vizyona girdi. Yönetmenliğini Reis Çelik’in yaptığı “Lal Gece” en dikkat çeken yapım.  İlyas Salman, Dilan Aksüt, Mayşeker Yücel, Sabri Tutal, Sercan Demirkaya ve Ahmet Aydın’ın oynadığı film, gerçek bir hikayeden yola çıkarak “çocuk gelin” dramını farklı bir bakış açısıyla sinemaya aktarıyor.
Geçen yılı mart ayında Ardahan’da çekilen film, küçük yaşta evlendirilmeye zorlanan bir genç kızın düğün gecesi çektiği sorunları  konu alıyor. Film, küçük bir kız ile gençlik yıllarını cezaevinde tüketen yaşlı bir adamın süregelen kan davasını durdurabilmek için yaptıkları evliliği ve gerdek gecesinde girdikleri odada hissettiği duygulara odaklanıyor.
Zhang Yimou’nun yönettiği “Savaşın Çiçekleri” adlı filmde ise, Christian Bale, Ni Ni, Xinyi Zhang ile Tianyuan Huang rol alıyor. Tarih ve dram içeriği taşıyan film 1937 yılında geçiyor.  Japonya, Çin’in başkenti olan Nanjing’i işgal ettiğinde yaşanan kıyımın ve yıkımın bir papazın fedakarlığı ve onuru keşfetmesini anlatıyor.

‘KORKU EFENDİSİ’ VE ‘KABUS’

İzleyenlerine aksiyon ve gerilimi bir arada yaşatan ‘Korku Efendisi’ bu hafta öne çıkanlar arasında. Huub Stapel, Egbert Jan Weeber ve Caro Lenssen’in rol aldığı filmi
Dick Maas yönetiyor. Efsaneye göre Aziz Nikolas ülkeyi haraca bağlayan ve çocukları kaçıran kötü bir insanı canlandırıyor. Halkın ayaklanmasıyla öldürülen Aziz Nikolas, ölümünden sonra dolunayla beraber öcünü almak için geri geliyor.
Christian Bisceglia ile Ascanio Malgarini’nin yönettiği ve Harriet MacMasters Green, Sabrina Jolie Perez, Jarreth J. Merz ile Matt Patresi’nin oynadığı ‘‘Kabus’’ (Fairytale) gerilim sevenlerin ilgisini çekecek bir film. Eşinden boşanan Sophia’nın, kızı Helena’yı da yanına alarak yeni bir hayata başlamak için uzak bir şehirde taşındıkları evlerinde başlarından geçen ilginç olaylar anlatılıyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Biriken’ sezona hazır

SONRAKİ HABER

Gazetecinin intiharı sansürü tartıştırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...