25 Ağustos 2012 10:22

‘Biriken’ sezona hazır

MELİS Tezkan ve Okan Urun tarafından kurulan ve 2006 yılından beri disiplinler arası çalışmalar üreten ‘biriken’ 2012-2013 sezonuna turneler ve yeni bir prodüksiyonla giriyor.Prömiyerini 13-14 Ekim tarihlerinde iDANS festivali kapsamında Garajistanbul’da gerçekleştirecek oyun sezon boyunca da seyirciyle buluşacak. Yapımını Bimeras

‘Biriken’ sezona hazır
Paylaş

MELİS Tezkan ve Okan Urun tarafından kurulan ve 2006 yılından beri disiplinler arası çalışmalar üreten ‘biriken’ 2012-2013 sezonuna turneler ve yeni bir prodüksiyonla giriyor.

Prömiyerini 13-14 Ekim tarihlerinde iDANS festivali kapsamında Garajistanbul’da gerçekleştirecek oyun sezon boyunca da seyirciyle buluşacak. Yapımını Bimeras-iDANS’ın üstlendiği; yazımı, tasarımı ve sahnelemesi “biriken’e” ait olan projede Gökçe Yiğitel ve Okan Urun oynuyor. ‘Re: Fwd: die in good company’de (Ynt: İlt: beraberce ölmek)  adlı oyun; siyasi kayıp hali, devrim umudu ve her şeyin sonuna varma düşüncesi etrafında şekilleniyor. biriken bu dördüncü sahne çalışmasında, daha önceki işlerinde de üzerinde düşündüğü kişi-mekan ilişkisi ve sanal benlik, popüler kültürün ve sıradanın içinde insanın kendisini tüketmesi gibi konulara eğiliyor.

YALA AMA YUTMA!

Biriken’in diğer bir oyunu ‘Yala ama Yutma’ ise aynı zamanda Türkiye dışındaki yolculuğuna da  devam ediyor. Özen Yula’nın yazıp “biriken’in” sahneye koyduğu oyun, geçtiğimiz ocak ayında sahne aldığı New York’taki Under The Radar Festivali’nden sonra Rotterdam’daki Rotterdamse Schouwburg’un gerçekleştirdiği De Internationale Keuze festivaline katılacak. “biriken’in” 24-25 Eylülde iki temsille seyirci karşısına çıkacağı festivalde Meg Stuart, Arpad Schilling, Nature Theater of Oklahoma, Fabrice Murgia gibi dünyaca ünlü isimler de yer alıyor. Ayça Damgacı, Hakan Ummak, Koray Kadirağa ve Kerem Can Dum’un oynadığı oyun bir porno oyuncusunun dünyayı ve kendini kurtarma rüyasını anlatıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

KESK: Arkadaşlarımız serbest bırakılsın

SONRAKİ HABER

Dört yeni film vizyonda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...