25 Ağustos 2012 09:44

KESK: Arkadaşlarımız serbest bırakılsın

KESK üye ve yöneticilerine yönelik operasyonlar ve tutuklamalar çeşitli illerde yapılan açıklamalarla protesto etti. Mersin’de, KESK Şubeler Platformunun düzenlediği eylemde konuşan SES Mersin Şube Başkanı Selman Günbat, “68 mücadele arkadaşımız yasal sendikal faaliyetlerimizi zoraki ‘yasa dışı’ gö

KESK: Arkadaşlarımız serbest bırakılsın
Paylaş

KESK üye ve yöneticilerine yönelik operasyonlar ve tutuklamalar çeşitli illerde yapılan açıklamalarla protesto etti. 

Mersin’de, KESK Şubeler Platformunun düzenlediği eylemde konuşan SES Mersin Şube Başkanı Selman Günbat, “68 mücadele arkadaşımız yasal sendikal faaliyetlerimizi zoraki ‘yasa dışı’ göstermeye gayret eden zihniyetin hapishanelerinde tutuklu” diye konuştu. Günbat, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla yapılan basın açıklamasında herhangi bir gözaltı veya çatışma yaşanmamış olmasına rağmen o dönem KESK’e bağlı 3 sendika şube başkanı 2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu’na muhalefet gerekçesi ile yerel mahkemede yargılanmış ve 15 aylık mahkumiyet kararı verilmiştir.” dedi.

KESK Hakkari Şubeler Platformu ise baskınlar sonucu tutuklanan arkadaşlarının durumuna dikkat çekmek amacıyla serbest kürsü kurdu ve oturma eylemi düzenledi. Eylemde konuşan Eğitim Sen Şube Sekreteri Yusuf Demir, “Baskı ve sindirme politikalarına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

2 işçi daha hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

‘Biriken’ sezona hazır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...