25 Ağustos 2012 08:12

Bilgi Üniversitesi’nde işçi kıyımı

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde işçi kıyımı yeniden başladı. Sosyal-İş’ten yapılan açıklamada destek personeli olarak çalışan 16 kişinin işten çıkarıldığı belirtildi. Sendika, işten atılan çalışan sayısının 40’a yükselebileceğine dair duyumlar aldıklarını ifade etti.GEREKÇE: 'KÜ&Cc

Bilgi Üniversitesi’nde işçi kıyımı
Paylaş

GEREKÇE: 'KÜÇÜLME'

İşten atmalara gerekçe olarak üniversitenin Dolapdere kampüsündeki bir binanın hizmet dışı kalması ve küçülmenin gösterildiğini belirten Sosyal-İş, işten atmalar için gösterilen gerekçeyi “insani sağduyudan yoksun bir göz boyama” olarak niteledi.

Dolapdere’deki bir binanın kapatılacacağının doğru olduğunu ifade eden Sosyal-İş, buna karşılık hizmet verilecek toplam alanda bir küçülme olmadığını belirtti.

Destek personeli olarak çalışanların binalara değil, o binalarda çalışan, ders veren ve öğrenim gören insanlara "destek" vermekte olduğunu vurgulayan Sosyal-İş, “Destek personelin iş yükünü tanımlayan şey, içinde hizmet sundukları alanın genişliği değil, kendilerine destek oldukları insanların sayısıdır. Bu anlamda İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin faaliyetlerinde, öğrenci, hoca ve idari personel sayısında bir daralma değil, tam tersine bir artış ve genişleme söz konusudur” dedi.

İŞ YÜKÜ ARTACAK

İşten atmaların üniversitede görev yapmaya devam edecek destek personeli için daha fazla iş yükü anlamına geleceğinin altının çizildiği açıklamada  bu durumun “idari ve akademik personel açısından çalışma koşullarında, öğrenciler açısından ise, eğitim ve öğrenim koşullarında bariz bir kötüleşme” anlamına geleceği vurgulandı.

İşten çıkarılanların önemli bir kısmının Bilgi Üniversitesi’ndeki sendikal mücadelede ön saflarda yer almış isimler olduğuna dikkat çekilirken bu tenkisatın aynı zamanda sendikal örgütlenme özgürlüğüne de bir darbe olduğu ifade edildi.

İşten ayrılanlardan 3’ü kendi isteğiyle ayrılırken, 13’ünün sözleşmesinin tek taraflı feshedildiği öğrenildi.

Açıklamada, işten çıkartılanlara her türlü desteğin süreceği ve hak arama mücadelesinin süreceği belirtildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sinyor Terim, medya ve samimiyet

SONRAKİ HABER

2 işçi daha hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...