22 Nisan 2018 12:16

Samsun’da KESK bölge toplantısı yapıldı

Samsun'da, Sinop, Kastamonu, Amasya, Çorum, Tokat ve Ordu'dan temsilcilerin katıldığı KESK bölge toplantısı yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Samsun’da Elektrik Mühendisleri Odası toplantı salonunda KESK Yürütme Kurulu üyesi Elif Çuhadar’ın katıldığı bölge toplantısı yapıldı. Toplantıya, Sinop, Kastamonu, Amasya, Çorum, Tokat, Ordu ve Samsun’dan KESK yönetici ve üyeleri katıldı.

Toplantıda işçi ve emekçilere yapılan saldırılar bunların toplumsal yaşamdaki sonuçları ve örgütsel mücadele konuları tartışıldı. Önümüzdeki dönem en önemli gündem maddeleri olarak 1 Mayıs çalışmaları ve 24 Haziran erken seçim çalışmaları konuşuldu. Emekçilerin haklarına yönelik saldırıların emek örgütlerinde ve emek mücadelesinde yarattığı sorunlar ifade edildiği toplantıda, bundan sonraki süreçte mücadelenin yükseltilmesi gerektiği, sorunların mücadele içinde aşılabileceği belirtildi.

Toplantıda söz alan yöneticiler çalışmalardaki aksaklıkları ve yapılması gerekenleri anlatırken 1 Mayıs çalışmalarının emekçilerin mağduriyetleri ve talepleri üzerinden yürütülerek en geniş kapsamlı katılımın sağlanması, 1 Mayıs’ın seçimler öncesinde kitlesel bir gösteriye dönüştürülmesi gerektiği vurgulandı. En geniş halk kesimlerini kapsayacak bir mücadele hattının örülmesi için daha çok çalışılması gerektiği vurgulanan toplantıda 1 Mayıs’ın 24 Haziran seçimleri öncesi toplumda büyük bir motivasyon sağlaması gerektiği bu nedenle 1 Mayıs çalışmalarının aynı zamanda seçim çalışmalarında kapsayacağı söylendi. 1 Mayıs ve 24 Haziran seçimleri sürecinde yerel örgütlerin ve mücadelenin geliştirilmesi için planlı istikrarlı ve sürekli bir çalışmanın gerekli olduğunun altı çizildi. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kafasına dipçikle vurulan Turan: Benim yaşadıklarımı kimse yaşamasın

SONRAKİ HABER

Hava sıcaklıkları hissedilir derecede artacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...