22 Nisan 2018 10:03

Ayşe Öğretmen için 'denetimli serbestlik' başvurusu yapılacak

‘Çocuklar ölmesin’ dediği için 6 aylık bebeğiyle cezaevine giren Öğretmen Ayşe Çelik’in ‘denetimli serbestlik’ten yararlanması için başvuru yapılacak.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

“Çocuklar ölmesin” dediği için “Terör örgütü propagandası yapmak” gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Ayşe Çelik için infazın denetimli serbestlik yoluyla uygulanması talebiyle Diyarbakır İnfaz Hakimliğine başvurulacak. Ayşe Öğretmen, cuma günü 6 aylık bebeğiyle Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne konulmuştu.

Avukat Masuni Karaman, müvekkili Çelik ile ilgili infazın denetimli serbestlik yoluyla uygulanması için salı ya da çarşamba günü Diyarbakır İnfaz Hakimliğine başvuracaklarını söyledi. Avukat Karaman, buna benzer örneklerin olduğunu belirterek, nihai kararın, başvurularının bulunduğu Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından verileceğini söyledi.

Beyazıt Öztürk’ün hazırlayıp sunduğu Beyaz Show programına 2015 yılında telefonla bağlanan Çelik, Bölge illerinde yaşanan sokağa çıkma yasakları ve operasyon sırasında yaşananları anlatmıştı. Operasyonların sona ermesini isteyen Öğretmen Ayşe Çelik “Çocuklar ölmesin” demişti. Bu sözleri nedeniyle dava açılan Ayşe Çelik hakkında 1 yıl 3 aylık hapis cezası verilmişti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

91 yaşındaki akordeon ustası gençlere meydan okuyor

SONRAKİ HABER

‘Tüm Cumhuriyet çalışanlarına beraat verilmeli’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...