24 Ağustos 2012 12:42

Vali: Patlamanın faili belirlendi

Gaziantep Valisi Erdal Ata, 20 Ağustos’ta kentte gerçekleşen ve 10 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan patlamanın failinin belirlendiğini açıkladı. Patlamanın Murat Filiz isimli kişi tarafından gerçekleştirildiğini öne süren Vali Ata, “Zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor” dedi.Soruştu

Vali: Patlamanın faili belirlendi
Paylaş

Soruşturmayla ilgili basın açıklaması yapan Gaziantep Valisi Erdal Ata, “2006 yılında kapatılan DTP’nin gençlik kolları çalışanı olan Firaz kod adlı Murat Filiz isimli örgüt mensubunun patlamayı gerçekleştiren şahıs olduğu tespit edildi” iddiasında bulundu. Vali olayı gerçekleştirdiğini iddia ettiği kişinin PKK üyelerine ait fotoğraf albümünden yapıldığını söyledi. Olayda 50 kilogram C-4 patlayıcı kullanıldığını ve bombanın Diyarbakır kırsalında yüklendiğini söyleyen Ata, çalınan aracın plakasının da çalıntı olduğunu belirtti.

13 KİŞİ GÖZALTINDA

Patlamaya ilişkin, 13 kişinin gözaltında olduğunu da belirten Vali Erdal Ata, “Hedefimizde bir kişi var. Sınır ötesinde değil bölgemizde olduğunu düşünüyoruz. Bu aracın neden yakalanmadığına net olarak cevap veremiyorum. Çalınan aracın plakası da çalıntı. Aynı renk aynı model bir araçtan çalınmış o yüzden çok sıkı bir araştırma gerekiyordu” dedi.

ÖLENLERİN SAYISI 10’A ÇIKTI

Antep’teki saldırı sonucu yaralanan ve tedavi için Adana’ya gönderilen 10 yaşındaki Fatma Erdem adlı çocuk da yaşamını yitirdi. 20 Ağustos akşamı bombalı aracın infilak etmesi sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı böylece 10’a çıktı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Benzin zammına karşı kontak kapatma eylemi

SONRAKİ HABER

Ruslarla dans ve bir garip ihale

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...