24 Ağustos 2012 11:44

Öğrenciler YÖK önünde eylem yaptı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi hazırlık sınıfı öğrencileri geçtiğimiz aylarda rektörlük önünde yaptıkları eylemleri Yükseköğretim Kurulu (YÖK) önüne taşıdı. Bölümlerine geçme talebiyle yapılan eylemde öğrenciler hazırlık sınıfında sürekli ve kasıtlı olarak bırakıldıklarını, bunun

Öğrenciler YÖK önünde eylem yaptı
Paylaş
Gökhan Uysal

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde öğrencilerin yıllardır hazırlık sınıfını geçememesi geçtiğimiz aylarda öğrencilerin yaptığı eylemlerle kamuoyuna yansımıştı. Öğrencilerin rektörlüğü işgal etmesinin ardından rektörlüğün kendilerine “bölümlerinize geçeceksiniz” sözüne rağmen topu YÖK’e atarak sorun yeniden çıkmaza girmişti. YÖK Başkanlığı önünde eylem yapan öğrenciler tepkilerini bir de burada dile getirdi. Öğrenciler, “Hazırlık sınıfta kalmayacak”, “dünya yerinden oynar, hazırlık bir yıl olsa” ve  “öğrenciler biçare, hazırlığa bir çare” sloganları atarken, “Çin seddini geçtik hazırlığı geçemedik”, “Bologna süreci durdurulsun” ve “isyan büyüyor” yazılı döviz taşıdı.

HAKKIMIZI ALANA KADAR GELECEĞİZ

Burada öğrenciler adına konuşan Cansu Cömert, bu sorunun Bologna Sürecinin bir parçası olduğunu belirtti. YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya’nın “Bana yumurta atmayın twit atın” sözlerini hatırlatan Cömert, “Biz Gökhan Çetinsaya’ya twit de attık mail de fakat cevap alamadık. Daha önce rektörlüğe bin 500 kişiyle gittik, buraya da 5 bin kişiyle geliriz. Hakkımızı alana kadar buraya daha çok geleceğiz” dedi.

Basın açıklamasını okuyan Tarık Sabra ise 2-3 yıldır hazırlık sınıfında olan ve bölümlerine geçememiş binlerce öğrenci olduğunu ifade etti. Anadolu Üniversitesi Hazırlık öğrencilerinin sorunları devam ettiği takdirde eylemlerine devam edeceklerini söyleyen Sabra, “2 Eylül günü bütün hazırlık sınıfı öğrencileriyle tekrar çadır kuracağız” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dekan Yusuf Devran hakkında suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Fontana Metal’de sendikalı oldular işten atıldılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...