24 Ağustos 2012 11:37

İHD: Bu karakolda işkence var

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, Yenibosna 75. Yıl Polis Merkez Karakolu önünde, 4 Ağustos tarihinde polis memurları tarafından darp edilip gözaltına alınan kardeşler için basın açıklaması yaptı. “Bu karakolda işkence var” pankartı açan İHD İstanbul Şubesi adına açıklamayı Şube Başkanı Ümit Efe yaptı.

İHD: Bu karakolda işkence var
Paylaş

Karataş kardeşlerin polis merkezine götürülene kadar darp edildiğini söyleyen Efe, şiddetin polis merkezine gidene kadar devam ettiğini, kardeşlerin tekme tokat ve coplarla acımasız bir şekilde dövüldüklerini kaydetti. İşkenceye uğrayan Karataş kardeşlerin neden bu tür muameleye uğradıklarını anlayamadıklarını söyleyen Efe, son günlerde işkence ve kötü muamele, cana aleni olarak kasıt, sokaklarda aleni olarak polis şiddeti görüntülerinde yaşanan artışın toplumsal yaşamda ciddi travmalara neden olduğunu belirtti.  Efe “İşkencenin ülkemizde bu boyutta olmasının temel nedeni ise cezasızlık olgusunun varlığıdır” dedi.

Karataş kardeşlerin avukatları tarafından yasal sürecin başlatıldığını ifade eden Efe aynı zamanda kardeşlerin İHD’ye başvurduklarını söyledi.

Efe’nin açıklamasından sonra İHD İstanbul Şube üyeleri yanlarında getirdikleri aynaları 75. Yıl Polis Merkez Karakoluna tutarak “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek, susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları attılar. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tampon bölge için kritik zirve

SONRAKİ HABER

Dekan Yusuf Devran hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...