24 Ağustos 2012 10:57

KCK’den Antep’teki patlamaya ilişkin açıklama

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Antep saldırısını kınayarak, yaşamını yitirenlerin ailelerine ve Antep halkına başsağlığı diledi. KCK açıklamasında, saldırının kim tarafından yapılmış olursa olsun, sonuçlarının AKP Hükümetinin işine yaradığı ifade edildi.Fırat Haber Ajansının duyurduğu açıklamada, olaydan duyduğu

KCK’den Antep’teki patlamaya ilişkin açıklama
Paylaş

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Antep saldırısını kınayarak, yaşamını yitirenlerin ailelerine ve Antep halkına başsağlığı diledi. KCK açıklamasında, saldırının kim tarafından yapılmış olursa olsun, sonuçlarının AKP Hükümetinin işine yaradığı ifade edildi.
Fırat Haber Ajansının duyurduğu açıklamada, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, HPG’nin olayla ilgisi bulunmadığını açıkladığını hatırlatılarak, buna rağmen AKP’nin, olayın gerçekleştiği ilk saatten itibaren elinde hiçbir bulgu olmadan tüm çabasıyla bu olayı PKK’ye yıkmaya çalıştığını belirtti. Kürt hareketinin; Kürt halkının yanı sıra Türkiye kamuoyunun da desteğini almayı hedeflediği ve böyle bir olayı planlamasının mümkün olmadığı ifade edilen açıklamada, AKP’nin bu olayı Kürtleri sindirmek, ürkütmek için faşist saldırıların önünü açan bir siyasi linç kampanyasına dönüştürdüğü belirtildi.
Patlamanın sonuçları bakımından AKP’nin işine yaradığı ifade edilen açıklamada, hükümetin, bu olaya dayanarak toplumsal desteği arkasına alıp şovenizmi körüklemek istediği vurgulandı. Patlamadan ülke içinde ve ülke dışında Türkiye’yi savaş sürecine sürükleyen AKP hükümetinin sorumlu olduğu belirtilen açıklamada, hükümetin olaydan sonra sergilediği tutumun iç çatışmaya davetiye çıkardığı söylendi. Ortadoğu’da rol kapma peşinde olan AKP’nin izlediği siyasetin, Türkiye’yi uçuruma, Kürt sorununu ise çıkmaza sürüklediği dile getirilen açıklamada, bütün demokra çevrelere, AKP’nin savaş politikasına karşı barış mücadelesini güçlendirme çağrısı yapıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Direnişte 36 değil 55 milyon işçi var!

SONRAKİ HABER

Tampon bölge için kritik zirve

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa