24 Ağustos 2012 10:54

Direnişte 36 değil 55 milyon işçi var!

TEKSİF üyesi 36 TEKSİM işçisinin fabrika önündeki direnişi devam ediyor. İşe geri dönme mücadelesi veren işçileri, direnişlerinin 19. gününde Küresel Sanayi İşçileri Sendikası adına Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan ziyaret etti. İşçiler tarafından “Birleşe birleşe kazanacağız”, &ldquo

Direnişte 36 değil  55 milyon işçi var!
Paylaş

ÜRETİM YAPTIĞI MARKALARA BAŞVURU YAPILDI

TEKSİM patronuna işçilerin işe geri alınması talebini ilettiklerini ancak olumlu yanıt alamadıklarını söyleyen Özkan, “Burada sosyal bir olgu var. Sen bize hukuki argümanlarla yanıt veremezsin” diye konuştu. Bunun üzerine TEKSİM’in üretim yaptığı uluslararası markalara başvurduklarını belirten Özkan, “Şu an 36 makine boş. Peki nasıl üretim yapılıyor? Biz TEKSİM’in üretim yaptığı markalara gittik ve ‘Size üretim yapan bu firma işçilerini insani olmayan koşullarda çalıştırıyor ve  sendikalı olduğu için  36 işçi işten atıldı’ diye bilgi verdik” dedi. TEKSİM patronunu işçilerin taleplerini dikkate almaya çağıran Özkan, “Patron aklıselim davransın. Bizler işimizi zaten kaybettik ama taleplerimizi dikkate almazsanız sizin de kaybedecekleriniz olur. Burada 36 değil 55 milyon işçi direniyor” diye konuştu.

TEKSİF’İN DESTEĞİ ÖNEMLİ

TEKSİF’in direnişin başından itibaren işçisini yalnız bırakmadığını kaydeden Özkan şöyle devam etti: “Burada direnen, kararlı arkadaşlarımız var. Bu arkadaşların arkasında onlara her türlü gücünü sunan TEKSİF Sendikası var”. Özkan, sendikal örgütlenmenin önemine vurgu yaptı.

DİRENİŞTE DOĞAN YENİ YAŞAMLAR

Direniş yerinde hayatın akmaya devam ettiğini söyleyen TEKSİF Örgütlenme Daire Başkanı Asalettin Arslanoğlu, “Direnişteki iki arkadaşımızın bebekleri dünyaya geldi. Onlar direnişin en son üyeleri” dedi. İşçinin makine değil insan olduğunu hatırlatmak istediğini söyleyen Arslanoğlu, şunları söyledi: “İşçilerin de patronlar gibi hasta olan ya da onlar için endişe duyan ana babaları, bebekleri var.” TEKSİM patronuna, “Attığın yanlış adımı geri al” çağrısında bulunan Arslanoğlu, direnişi talepleri dikkate alınana kadar aynı kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti.

PATRONUN BASKILARI SÜRÜYOR

Konuşmaların ardından işçiler, halaylar çektiler. Eylem devam ederken direnişteki arkadaşlarına destek için eyleme katılan 3 işçi hakkında TEKSİM patronunun emriyle tutanak tutturulduğu haberi geldi. Patronun bu tavrını işçiler, sloganlarla protesto etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Savaş oyunu'nda şüpheli Antep tesadüfü!

SONRAKİ HABER

KCK’den Antep’teki patlamaya ilişkin açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa