24 Ağustos 2012 10:39

Oran: Bu acılar yaşanmayabilirdi

GAZİANTEP’te gerçekleşen bombalı saldırı sonrasında kentte incelemede bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, AKP ve MHP’nin çağrılara rağmen Meclise gelmemesini bu olayların yaşanmasına sebep olarak gösterdi.CHP ve BDP’nin yaptığı çağrılara rağmen 14 Ağustosta AKP ve MHP’nin Meclise g

Oran: Bu acılar yaşanmayabilirdi
Paylaş

GAZİANTEP’te gerçekleşen bombalı saldırı sonrasında kentte incelemede bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, AKP ve MHP’nin çağrılara rağmen Meclise gelmemesini bu olayların yaşanmasına sebep olarak gösterdi.

CHP ve BDP’nin yaptığı çağrılara rağmen 14 Ağustosta AKP ve MHP’nin Meclise gelmediğini hatırlatan Oran, “Devletin zirvesi cenazede değil Mecliste toplanmalıydı. Eğer bu toplantı gerçekleşseydi belki de bu acıyı yaşamayacaktık” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP’nin “Gündemi PKK belirlemesin” söylemlerini hatırlatan Oran, “Başbakan Meclisin toplanmasına karşı çıktı ama şimdi tatilini yarıda kesip cenazeye geldi. TBMM iki ay kapalı kaldı, yan gelip yattılar. Bugün geldiğimiz nokta bir başarısızlık noktasıdır” dedi. A Tipi Protokol uygulamasının Ankara’da zaten uygulandığını belirten Oran, bu uygulamanın Gaziantep’te de tekrarlanmasını eleştirdi.

BASKI REJİMİ

Oran, cenaze sırasında devlet görevlilerinin en ön saflarda durarak ölen kişinin yakınları arasında güvenlik bölgesi oluşturulmasını baskı rejiminin uygulaması olarak gördüğünü belirtti. Ölenlerin eşleri, dostları ve kardeşlerinin cenazeye yaklaştırılmamasını da eleştiren Oran, “Kimsenin buna hakkı yoktur. Bu insanların yarası var. Bırakın acılarını yaşasınlar. İnsanların acılarını yaşamasını engellemek bile, baskı rejiminin doruk noktada olduğunu göstermektedir” dedi.

EL KAİDE’NİN HATAY ÇIKARMASI

Hatay’a yerleştirilen El Kaide bağlantılı sığınmacıların, kenti ablukaya aldığına da değinen Oran, “Hatay’a yerleştirilmiş olan özellikle El Kaide bağlantılı bazı sığınmacılar esnafı tehdit eder, hiçbir para ödemeden hizmet satın alır hale gelmiş durumda” dedi. Bu kişilerin esnaftan haraç keser duruma geldiğini ifade eden Oran, ideolojik olarak beğenmedikleri imamları da daha radikal söylemlerde bulunmaları için tehdit ettiklerine vurgu yaptı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Camide bir araya geliyoruz da Mecliste niye gelmiyoruz?

SONRAKİ HABER

BDP’den Bakana cevap: Meclis babanın çiftliği değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa