24 Ağustos 2012 10:20

Şişecam’da anlaşma sağlandı

KRİSTAL-İŞ Sendikasının örgütlü olduğu Şişecam’da süren sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.Sözleşme görüşmeleri Çimse-İş Sendikasının yetki itirazı nedeniyle uzamış, yetkinin alınmasının ardından görüşmeler 30 Nisanda başlamıştı.Kristal-İş Sendikasından yapılan a&c

Şişecam’da anlaşma sağlandı
Paylaş

Sözleşme görüşmeleri Çimse-İş Sendikasının yetki itirazı nedeniyle uzamış, yetkinin alınmasının ardından görüşmeler 30 Nisanda başlamıştı.

Kristal-İş Sendikasından yapılan açıklamada, imzalanan sözleşmeyle ücretlere birinci yıl için yüzde 13, ikinci yıl için ise 5 grup üzerinden ortalama enflasyon oranı kadar artış yapıldığı belirtildi. Sözleşmeyle sosyal haklarda ise yüzde 11.8 ile yüzde 40.40 arasında değişen oranlarda artış sağlandı. Sosyal haklar ikinci yıl ise enflasyon oranında artırılacak.

Sözleşmeyle Cam Elyaf işyerinde çalışan işçilerin ücretlerinde de iyileştirme sağlandı.
Sözleşme, Şişecam’a ait Trakya Cam (Trakya Fabrikası, Trakya Mersin fabrikası , Trakya Otocam fabrikası), Paşabahçe Cam (Kırklareli Fabrikası, Mersin fabrikası), Anadolu Cam (Mersin Fabrikası, Topkapı Fabrikası) Cam Elyaf ve Anadolu Cam Yenişehir fabrikalarında çalışan yaklaşık 5 bin işçiyi kapsıyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu sendikacılar için 4 saatlik oturma eylemi

SONRAKİ HABER

Şilili öğrenciler yeniden sokağa çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...