24 Ağustos 2012 09:35

RSF’den, Yeni Akit’e sert tepki

YENİ Akit gazetesinin gazeteci-yazarlar Ali Bayramoğlu, Cengiz Çandar ve Hasan Cemal’e yönelik sürdürdüğü linç kampanyası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) tarafından kınandı. Gazetenin son günlerde Yasemin Çongar’ı da hedef almaya başladığına dikkat çeken RSF, “Yeni Akit bu öld

RSF’den, Yeni Akit’e sert tepki
Paylaş

YENİ Akit gazetesinin gazeteci-yazarlar Ali Bayramoğlu, Cengiz Çandar ve Hasan Cemal’e yönelik sürdürdüğü linç kampanyası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) tarafından kınandı. Gazetenin son günlerde Yasemin Çongar’ı da hedef almaya başladığına dikkat çeken RSF, “Yeni Akit bu öldürücü linç ve karalama kampanyasına bir an önce son vermeli” çağrısı yaptı.
Geçtiğimiz haziran ayında İngiltere’de düzenlenen, “Kürt sorununda çözüm arayışları” başlıklı paneldeki sözlerinden dolayı Ali Bayramoğlu için Yeni Akit gazetesi ve “Habervaktim” sitesi “Ermeni kökenli” ve “Ermeni tezlerini ırkçı bir saikle savunuyor” gibi ifadeleri kullanmıştı. En son Senarist, Oyuncu Meral Okay’ın ölüm haberini “O kadın öldü, camiye mi gidecek, fırına mı?​” gibi nefret dolu bir başlıkla vermesiyle dikkat çeken gazeteye tepkiler sürüyor.
Aralarında Cem Boyner, Ertuğrul Kürkçü, Halil Ergün, Hasan Cemal, Orhan Pamuk ve Osman Baydemir gibi isimlerin de bulunduğu çok sayıda kişi Bayramoğlu’ya yönelik sözlerden dolayı Yeni Vakit hakkında suç duyurusunda bulunurken, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) söz konusu iki kurumu sert şekilde uyardı.
Yeni Akit ve ‘habervaktim’ sitesinin Ali Bayramoğlu, Cengiz Çandar ve Hasan Cemal’e karşı başlattığı karalama kampanyasına son günlerde Yasemin Çongar’ı da eklediğine dikkat çeken RSF, “Böyle bir linçle Türkiye toplum arasındaki hoşgörü ve barış çabaları bloke edilmek isteniyor. Şimdiye kadar böyle kampanyaların ne kadar zararlı olduğunu gördük” ifadesini kullandı.
Linç kampanyasından dolayı söz konusu gazetecilerin can güvenliğinin de tehlikede olduğunu bildiren RSF yazılı açıklamasında Yeni Akit’e ise şu çağrıyı yaptı: “Basın ahlak kurullarıyla bağdaşmayan bu öldürücü kampanya bir an önce sona ermeli.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İFSAK’da yeni dönem eğitimleri

SONRAKİ HABER

TRT’den şimdi de Alevi-Sünni sansürü!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...