16 Nisan 2018 12:52

Van’da gazetecilerin tehdit edilmesi Meclise taşındı

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, gazetecilerin 'Can Erciş' isimli hesap tarafından 'örgüt elemanı' denilerek hedef gösterilmesine tepki gösterdi.

Paylaş

Van’ın Erciş ilçesinde, “Can Erciş” isimli bir sosyal medya hesabının ilçede görev yapan gazetecileri “örgüt elemanı” diyerek hedef göstermesine HDP Van Milletvekili Lezgin Botan tepki gösterdi.

“Can Erciş” isimli facebook sayfasında düzenli olarak paylaşılan fotoğraflarda, gazetecilerin “Örgüt elemanı” şeklinde fotoğraflarının paylaşıldığını söyleyen Botan, yaptıkları haberlerden dolayı daha önce de tehdit edilen gazetecilerin savcılığa başvurduklarını, ancak başvuruların sonuçsuz kaldığını aktardı. 

Gazeteci Erhan Akbaş’ın iddiasını aktaran Boltan, “Can Erciş” ve “Erciş’in yerli aileleri” isimli sosyal medya sayfalarının bizzat kolluk güçleri tarafından kullanıldığını öne sürdü. Gazeteci Akbaş, “Bizi hedef gösteren kişi aynı sayfadan 15 Temmuz anmasında canlı yayın yaparken yanlışlıkla kamerayı kendi yüzüne tutması sonrası kimliğini tespit etmiştik. Bu kişi R. Ç. isimli bir uzman çavuştu. Can Erciş isimli sayfadan yapılan paylaşımları Erciş ilçe emniyetinde görevli olan S. İ. isimli polis de alıp kendi kişisel hesabından paylaşarak hedef göstermeye destek oluyordu” dedi.

HDP’li Botan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Van ilinin Erciş ilçesinde gazetecileri hedef gösterip tehdit eden ve bazı güvenlik mensupları tarafından kullanıldığı söylenen sosyal medya hesaplarıyla ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa başlatılması düşünülmekte midir? İhanete her zaman bir kurşun borcumuz vardır.” notuyla açıkça tehdit edilmesine rağmen savcılığın takipsizlik verdiği doğru mudur? Soruşturma başlatılması için daha ne gerekmektedir?​” diye sordu. 

Botan, “Erciş’te kayyım usulsüzlüklerini, hastanede sağlık skandallarını ve çocuklara yönelik cinsel istismarı ortaya çıkaran basın mensuplarına yönelik açılan soruşturma sayılarının son beş yıla göre dağılımı nedir? Erciş’te tutuklanan gazetecilerin son beş yıla göre dağılımı nedir?​” diye ekledi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Anlamlı yüz ifadeleri evrimle nasıl oluştu?

SONRAKİ HABER

Weibo, eşcinsel içerik yasağına son verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...