16 Nisan 2018 12:07

Emine Demirci davasında tutuklama kararı yok!

Eşi Emine Demirci’yi öldürmekten yargılandığı davada beraat eden Mustafa Demirci, yeniden hakim karşısına çıktı.

Paylaş

Eşi Emine Demirci’yi öldürmekten yargılandığı davada beraat eden Mustafa Demirci, hakkındaki kararın Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden hakim karşısına çıktı. Mahkeme, sanık Demirci’nin tutuklanması talebini reddetti.

İzmir’de eşi Emine Demirci’yi öldüren ve yargılandığı davada beraat eden Mustafa Demirci’nin Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden yargılanmaya başladığı davanın 2’nci duruşması İzmir 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı katılmazken, Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu ile birlikte Demirci’nin ailesi ve avukatının yanı sıra tutuksuz sanık Mustafa Demirci katıldı.  Daha önceki duruşmalarda dosyada yer almayan  keşif raporları ve bilirkişi raporlarının yeniden yargılanmanın başlanmasıyla dosyada yer aldığı görüldü. Raporlarda sanık Demirci’nin cezadan kaçmak için yalan beyanda bulunduğu tespitine yer verildi. Emine Demirci’nin avukatları sanığın cinayeti işlediğinin bilirkişi raporu ile sabit olduğunu ve cezalandırılmasını istedi. Avukatlar sanığın tutuklu yargılanması gerektiğini belirtti.

Mahkeme cinayetin kasten mi taksirle mi işlendiği yönünde rapor hazırlamak üzere dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine ve Demirci’nin tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Mahkeme bir sonraki duruşmayı 18 Mayıs’a erteledi. (İzmir/MA)

ÖNCEKİ HABER

Türbenin camiye dönüştürülmesi Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

‘HDP seçim sandık görevlisi olmak işten çıkarılma sebebi!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...