16 Nisan 2018 11:53

Kılıçdaroğlu: Üniversiteleri susturursan, bilgi üretemezsin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de katıldığı düzenlenen Eğitim ve Adalet Toplantısı'nda konuştu.

Paylaş

Partisinin İzmir’de düzenlediği Eğitim ve Adalet Toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin eğitimdeki uygulamalarını eleştirerek “Bir ülkeyi geride bırakmak istiyorsanız işgal etmeye gerek yok, yapacağınız eğitim sistemini bozmak” diye konuştu. Eğitim sistemini allak bullak ederseniz o ülkeyi geri bırakabilirsiniz diyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Fırsat eşitliği içinde Aziz Sancar’ı da, Çoban Sülo’yu da yetiştirdik. Onlar eğitimle bir yerlere geldiler. Şimdi bu süreç köreltiliyor. Eğitim farklı mecralara taşınıyor. Eğitimi bir partiye militan yetiştirmek için kodlarsanız ülkenin geleceğini ateşe atmış olursunuz” dedi.

FARKLI DÜŞÜNEN KAPIYA KONULUYOR

CHP lideri Kılıçdaroğlu, susturulan üniversiteleri olan ülkelerin bilgi üretemeyeceğini, bir ülkeyi teslim almanın eğitim sistemini bozarak yapılacağını belirterek şöyle dedi, “Üniversiteler bilgi üretmiyorsa ülkenin gelecekteki şansı iyi değildir. Susturulan üniversiteleri olan ülkeler bilgi üretemezler. Farklı düşündüğü için kapı önüne konulan akademisyenler varsa o üniversiteler bilgi üretemezler. Bir ülkeyi geri bırakmak istiyorsanız eğimi sistemini bozacaksınız. Bugün karşımızdaki tablo da budur. Her vatandaşın bu gerçeği bilmesi lazım. Hepimizin oturup düşünmesi gereken bir gerçek daha var. Çocukları alıp eğiteceğiz. Onlara yetenek kazandıracağız.”

ÖĞRETMENE HAKKI OLANI VERECEKSİN

Öğretmene desteğin lafla olmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Öğretmen başımızın tacı diyorsun, ama öğretmen ay başını nasıl getireceğini düşünüyor. Herkese az para verebilirsiniz ama öğretmene hakkı olanı vereceksin, onuru ile gezecek. Öğretmen atamaları liyakat esasına göre yapılmalıdır. Liyakatsiz atamada huzursuzluk çıkar” diye konuştu. 

MEB’İ DE ÇAĞIRDIK, GELMEDİ

‘Bilim dünyasında olağanüstü hızlı değişimler var’ diyen Kılıçdaroğlu, “İnsanoğlu tekerleği bulana kadar 3 milyon yıl geçmiş. Bugün her an yeni bir buluş var. Siz bu hızı yakalayamazsanız geri düşersiniz. En temel sorunlarımızdan biri de eğitim. Sordum arkadaşlara toplantıyı ‘MEB’e haber verdiniz mi?​’ diye. Evet haber verdik dediler. Ama kimse gelmedi. Bu da o bakanlığın farklı düşünceye bakmadığını gösterir. Baskı altında olduğunu gösterir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ekoloji Birliği Kuruluş Deklarasyonu açıklandı

SONRAKİ HABER

Madra Dağı ‘imdat’ diyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa