16 Nisan 2018 10:44

‘14 kapasiteli koğuşta 26 kişi kaldı’

Manisa Davası'ndan iki yıl sonra tahliye olan Kerem Taylan, 14 kişilik koğuşlarda 26 kişi kaldıklarını belirtti.

Paylaş

2 yıl tutuklu kaldığı Manisa T Tipi Kapalı Cezaevinden tahliye olan Kerem Taylan, cezaevinde karşılaştığı hak ihlallerini aktardı. Cezaevindeyken 3 kez fiziki şiddete maruz kaldığını dile getiren Taylan, “Arkadaşlarımız da çıplak aramayı kabul etmedikleri için darbedildi. Bu onursuzluğu kabul etmediğimiz için slogan atarak protesto ettik. Böylece hakkımızda onlarca dava açıldı. Yani; cezaevinde ayrı bir hukuk işliyor. Önce işkence yapıyorlar, baskı kuruyorlar sonra darbediyorlar. Bunu da yaptıktan sonra disiplin cezaları veriliyor” dedi. 

‘BEDEN ÖLÇÜLERİMİZİ İSTEDİLER’

Taylan, OHAL gerekçe gösterilerek spor faaliyetinden yararlanamadıklarını, 2 ayda bir açık görüşe çıktıklarını ve 15 günde bir telefon görüşme hakkını kullandıklarını dile getirdi. Taylan, tek tip elbise dayatmasına da maruz kaldıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti: “Gardiyanlar, odalarımıza tek tek ellerinde formlarla girdiler ve beden numaralarımızı istediler. Biz, formu içeri bile almayacağımızı ve bu onursuzluğu kabul etmeyeceğimizi söyledik. Formları doldurmadan geri verdik ve bu konu için bir daha bize gelinmemesi gerektiğini söyledik. O günden sonra da tek tip dayatılmadı; fakat askeri sayım dayatması sürekli gündemde. Müdürle yaptığımız görüşte; Adalet Bakanlığının genelgesi olduğunu söyledi. Biz bu dayatmayı kabul etmediğimizi söyledik, o da ‘Hakkınızda gerekeni yaparız’ dedi. Tek tip elbiseyi protesto ettiğimiz için hakkımızda soruşturma başlatıldı ve dava açıldı.” 

Sık sık keyfi bir şekilde suların kesildiğini belirten Taylan, “Koğuşta 14 ranza kapasitesi olmasına rağmen 26 kişi kaldık. Arkadaşlarımız yatakları serip yerde yatıyordu. Neticede var olan ülkedeki hukuksuzluk cezaevlerinde de uygulanmaktaydı” dedi. (Manisa/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Ayşe Öğretmen bebeğiyle cezaevine giriyor

SONRAKİ HABER

KMO: Bütçe açıkları akaryakıt vergileriyle kapatılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...