16 Nisan 2018 09:45

ODTÜ'de kantin boykotu başladı

ODTÜ öğrencileri zamlara karşı kantin boykotuna başladı. Öğrenciler, dayanışma ile kurdukları stantta ücretsiz yiyecek ve içecek dağıtıyor.

Paylaş

ODTÜ öğrencileri kantin zamlarına karşı eyleme geçti. Hazırlık öğrencileri, binalarındaki iki kantini boykota başladı. Öğrenciler, dayanışma ile kurdukları stantta ücretsiz yiyecek ve içecek dağıtmaya başladı.

ODTÜ yönetiminin Şubat ayında yaptığı Kantin Üst Fiyat Belirlemesi Kurulu'ndan Öğrenci Temsilcileri Konseyi (ÖTK) şerh düşerek ayrılmıştı. Gelen kantin zamlarına her geçen gün tepki artarken, zamlardan en çok etkilenen ise binalarında iki kantinden başka kullanacak alanları olmayan hazırlık öğrencileri oldu. Hazırlık Öğrenci Temsilcileri Konseyi, düzenlediği forumla kantinleri boykot kararı aldı. Üniversitenin üst fiyat kararına tepki gösteren öğrenciler kantinlere gitmedi ve alternatif yiyecek-içecek stantları açtı. Dayanışma ile hazırlık binasında bulunan iki kantinin önüne kurdukları stantlarda çay, kahve, su, sandviç hazırlayan ve bunları ücretsiz olarak paylaşan öğrenciler, arkadaşlarını boykota katılmaya çağırdı.

'TÜM KANTİNLERDE BOYKOT ÖRÜLMELİ'

Evrensel'e konuşan Hazırlık ÖTK Başkanı, tepkilerin artmasıyla birlikte yaklaşık 2 hafta boyunca kantin memnuniyet anketi yaparak kaliteden fiyata birçok noktaya dair öğrencilerin görüşlerini aldıklarını söyledi. Tepkilerin olumsuz yönde olması nedeniyle düzenledikleri forumda boykot kararı aldıklarını anlatan Bal, Hazırlık ÖTK olarak hazırladıkları afiş ve bildirilerle sınıfları gezerek tüm hazırlık öğrencilerini sürecin bir parçası olmaya çağırdıklarını dile getirdi.

Bal, anketlere de yansıyan hoşnutsuzluğun bu kararı almalarında en belirleyici etken olduğunu ifade etti. Hazırlık öğrencilerinin hepsinin bu boykotun bir parçası olması gerektiğine dikkat çeken Bal, zamların uygulandığı tüm kantinlerde boykotların örülmesi gerektiğini ve geri adım atmayacaklarını söyledi.

Kantin işletmecilerinin gösterdiği tepkileri değerlendiren Bal, kendilerinin de yüksek gelirli ailelerden gelmediğini ve temel ihtiyaçlarını uygun fiyata ve kaliteli karşılama hakkının kantin işletmecilerinin kâr marjından daha önemli olduğunu vurguladı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Germiyan'daki kalker ocağı mahkeme kararına rağmen kapatılmıyor

SONRAKİ HABER

Kemeraltı esnafı: Battıkça batıyoruz, gerisi hikaye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...