16 Nisan 2018 09:14

Dersimlilerden Munzur Gözelerinin kirletilmesine tepki

Munzur Gözelerine çöp bırakılmasına tepki gösteren Dersimliler, yaptıkları temizlik sonrası ziyaretçileri duyarlı olmaya çağırdı.

Paylaş

Dersim'de doğal güzelliğiyle göz kamaştıran Munzur Gözelerine çöp bırakılmasına tepki gösteren vatandaşlar etrafta yaptıkları temizlik sonrası ziyaretçilere temizlik konusunda duyarlılık çağrısı yaptı.

Ovacık ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta olan Munzur Gözeleri ilkbaharın gelişiyle ziyaretçi akınına uğruyor. Ziyaretçiler ise ne yazık ki her yıl olduğu gibi gözelere bıraktıkları çöplerle doğal güzelliği kirletiyor. Kültür, doğa, inanç ve turizminin gözde yerlerinden biri olan Munzur Gözelerinin kirletilmesine tepki gösteren Mehmet Şan, “Milletin artıklarını topluyoruz. Halkımız ne yazık ki bu konularda duyarlı değildir. Çöp konteynerleri olmasına rağmen çöpleri yerlere atıyorlar” diye tepki gösterdi.

GELENLER ÇÖPLERİNİ GÖTÜRSÜN

Ceren Soğukpınar da, ilkbaharın gelişi ile dışarıdan çok fazla misafir geldiğini belirterek gelenlerin çöplerini kendisiyle birlikte götürmesi gerektiğini söyledi. İnsanların kendi inanç merkezlerine sahip çıkmalarını isteyen Binali Öz de, gözelerin kirletilmesine anlam veremediğini söyledi.

‘MUNZUR GÖZELERİ GÜZELİK ABİDESİDİR’

Gözelerde gözleme açan Elif İlke ise çevrenin temiz tutulması için ne kadar çalışsalar da sonucun aynı olduğuna değinerek “Munzur Gözeleri doğallığı ile adete bir güzellik abidesi ve inanç merkezimiz. Kirletilmesini istemiyoruz” diye konuştu. (Dersim/MA)

ÖNCEKİ HABER

Karaoluk’ta HES çalışmalarına tepki büyüyor

SONRAKİ HABER

Germiyan'daki kalker ocağı mahkeme kararına rağmen kapatılmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...