16 Nisan 2018 08:56

Yıldırım: Ege'de Yunan bayrağı dikme girişimi oldu, müdahale edildi

Başbakan Yıldırım, Yunanistan'ın Antrofotos kayalığına bayrak dikme girişimi olduğunu ve Sahil Güvenliğin duruma müdahale ettiğini söyledi.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, Ege'de bulunan Antrofotos kayalığına bir Yunan bayrağı dikildiğini, Türkiye'ye ait sahip güvenlik ekiplerinin de bu bayrakları kaldırdığını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Ege'de Yunanistan'ın sınır ihlallerinin arttığını savunarak "Gereken karşılığı vermeye hazırız" dedi. Yıldırım "Didim açıklarında, yerleşim yeri olmayan kayalık var. Buraya bir Yunan bayrağı dikme girişimi oldu. Sahil Güvenlik ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaptı ve oradan o bayrağı kaldırdılar" ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın açıklaması şöyle:

"Ege Denizi'nde zaman zaman gerginliği artırmaya yönelik kışkırtmaya yönelik komşumuz Yunanistan'ın bir takım faaliyetlerinin olduğu malumunuz. Bunlara yönelik Kardak kayalıklarına benzer girişimlerin olduğunu görüyoruz. Yine Didim açıklarında, yerleşim yeri olmayan kayalık var. Buraya bir Yunan bayrağı dikme girişimi oldu. Bunun üzerine de Sahil Güvenlik ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaptılar. Ve oradan o bayrağı kaldırdılar."

Yıldırım ayrıca "Yunanistan'a tavsiyemiz iyi komşuluk ilişkileri içerisinde gerginliği artıracak provokasyonlardan uzak durmasıdır" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Ankara'da

SONRAKİ HABER

Karaoluk’ta HES çalışmalarına tepki büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...