23 Ağustos 2012 19:31

MHP, arkandadır Sayın Başbakan!

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Kürt sorununa ilişkin söylem ve politikaları nedeniyle uzun süredir desteğini aldığı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’a, “Kararlılığını ortaya koy, MHP senin arkandadır” sözleriyle seslendi. Konuşmasında, siyasetçileri de içine alan bir ‘kökünü

MHP, arkandadır Sayın Başbakan!
Paylaş

Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda katıldığı bir televizyon programında BDP’ye, Kürt sorununun demokratik çözümünü isteyen kesimlere ve gazetecilere yönelik ağır sözler sarf ettikten sonra, “MHP’ye özellikle şükranlarımı bildirmek istiyorum” demişti. Yıllardır akan kana rağmen ‘Kürt sorunu yoktur’ söyleminden vazgeçmeyen MHP’den de Başbakan Erdoğan’a açık destek geldi. Osmaniye’de konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Kandile Türk bayrağı” dikelim dedi ve ekledi, “Sayın Başbakan korkma, sana oy veren kitle ve ülkücü dava insanları seni yalnız bırakmaz.”

BAHÇELİ OLAYI ÇÖZMÜŞ!

Gaziantep’teki bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerin cenaze törenine katıldıktan sonra memleketi Osmaniye’ye giden Bahçeli, Bahçe ilçe belediyesini ziyaret ederek, belediye binası önünde toplanan partililere seslendi. PKK’nin Gaziantep’teki saldırıyla ilgisinin olmadığını açıklamasını, oyalama taktiği olarak niteleyen Bahçeli, “Bu zaman kazanmaya yönelik sinsi bir çabadır. Açıkça söylemek isterim ki üç ihtimal var ve kapısı PKK’ya direkt açılmaktadır” iddiasında bulundu. Saldırıyı gerçekleştirenin PKK olduğundan emin olduğunu dile getirdikten sonra ise “Patlatılan bombanın kimlerin arkasında durduğu ve hangi amacı gözettiği net olarak açığa kavuşturulmalı, o aracın oraya nasıl geldiği araştırılmalıdır. Olayla ilgili sis bulutları kaldırılmalıdır” diyerek aydınlatılmamış yönler olduğunu kabul eden Bahçeli, “Bu saldırı, ya PKK’nın doğrudan bir işidir, ya Suriye yönetiminin ya da küresel güçlerin terör örgütüne ihale ettiği bir iştir” dedi.

ERDOĞAN’A TAM DESTEK

Konuşmasının devamında Başbakan Erdoğan’ın Kürt sorununa ilişkin politikasına desteğini açıklayan Bahçeli, “Erdoğan’ın önündeki süre gittikçe azalıyor. Erdoğan hükümeti başarırsa Türk milleti şükranını gösterecektir. Devletimizin imkanlarını kullanarak şeref yoksunlarına haddini mutlaka bildirmelidir. AK Parti karar vermeli ve irade oluşturmalı, bölücü terörün alanını daraltmamalı, korkmamalı, çekinmemeli ve geri durmamalıdır” dedi.

HERKESE SORUŞTURMA AÇILSIN ÖNERİSİ!

Başbakan Erdoğan’ın açık ve net olması gerektiğini söyleyen Bahçeli, “Sözde Kürt sorununu konuşmaktan bir an önce vazgeçmeli. Siyasete kadar uzanacak bölücü ve terör soruşturması açılmalı. Kandil’in kökünü kurutmak için hemen harekete geçmeli. Barzani’ye anladığı dilden konuşmak için zaman kaybedilmemeli” dedi.

‘ÜLKÜCÜLER SENİ YALNIZ BIRAKMAZ’

Başbakana, ‘Terörün kökünü kazıyınız’ talimatını verme çağrısı yapan Bahçeli, “Sayın Başbakan korkma, sana oy vermiş olan kitle, bu milletin evladıdır, arkandadır. Ayrıca bu ülkenin sevdalısı olan MHP’liler ve ülkücü dava insanları da bu kararlılığı ortaya koyduğun zaman seni yalnız bırakmazlar” dedi.

‘KÜRT SORUNU DİYE BİR ŞEY YOK’

“Artık bu terörün kökü kazınmalı ve Kandil’e Türk bayrağı dikilmeli” diyen Bahçeli, Kürt sorununu da ‘Olmayan bir sorun’ olarak niteledi.

KANDİL'E TÜRK BAYRAĞI DİKELİM’

Bahçeli, “Sayın Başbakan ile ana muhalefet partisi, olmayan bir sorun üzerinde görüşme yapmak için bir araya gelebiliyorlar. Türkiye’de Kürt sorunu yoktur, Türkiye’de bin yıllık kardeşlikle birbirine karışmış, mutlu ve huzurlu insanlar vardır. Ama Türkiye’nin başını belaya sokan terördür” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Daha kaç kişi ölmeli?

SONRAKİ HABER

'Özgür Suriye’nin kelle avcıları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...