16 Nisan 2018 00:20

Aykut Erdoğdu: Paradise Belgeleri davası hukuk sisteminin ayıbıdır

Evrensel’e açılan Paradise Belgeleri davasına tepki gösteren CHP'li Aykut Erdoğdu, iddiaları haberleştiren gazetecilerin yargılanmasını eleştirdi.

Paylaş

Dünya çapında, içlerinde pek çok siyasetçi de bulunan zenginlerin yurt dışındaki off shore hesapları aracılığıyla vergi avantajı sağladığını ortaya koyan ‘Paradise Belgeleri’nde Türkiye’den de isimler yer aldı. Belgelerde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile kardeşinin de adının geçtiği ortaya çıktı. Konuyu haberleştiren Evrensel eski Sorumlu Yazıişleri Müdürü Çağrı Sarı’ya, Berat ve kardeşi Serhat Albayrak’ın şikayeti üzerine ‘hakaret’ ve ‘iftira’ suçlamalarıyla dava açıldı.

Dava konusu edilen, “Paradise Papers: Kendilerine cennet halka cehennem” başlıklı haberde görüşlerine yer verdiğimiz Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, “Sadece bunu duyuran insanlar hakkında işlem yapılması zulmün son noktasıdır” sözleriyle tepki gösterdi.

‘GERÇEKLER HAKARET DEĞİLDİR’

Erdoğdu şöyle konuştu: “Bu ülkeden kazanıp bu ülkede vergi vermeyerek parasını yurt dışına kaçıranlarla ilgili söylenmiş sözler dolayısıyla bu vergiyi kaçıranlar hakkında hiçbir işlem yapılmazken sadece bunu duyuran insanlar hakkında işlem yapılması zulmün son noktasıdır. Bu yoksul ülkenin kaynaklarını bu ülkede vergi vermemek amacıyla vergi cennetine kaçırılması konusu herr yerde haberdir. Dünyanın her tarafında siyasetin konusudur. Bununla ilgili dava açılması bu hukuk sisteminin ayıbıdır. Gerçekler hakaret olamazlar. Bu paradise belgeleri gerçekleri ortaya koymuş uluslar arası bir gazetecilik şebekesidir. Bütüm ülkelerde bu mevzu edilmiştir. Gerçek dünyanın hiçbir herinde iftira, hakaret olarak kabul edilemez.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avukatlardan basın davaları için dayanışma ağı

SONRAKİ HABER

EMEP: We condemn the attacks on Syria initiated by the US, Britain and France

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...