23 Ağustos 2012 16:52

Şemdinli merkezde şiddetli çatışmalar

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi şehir merkezinde PKK'liler ile jandarma ve polis arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.İlçe merkezinde saat 20.40 sularında PKK'lilerin İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kaymakamlık, İlçe Jandarma Komutanlığı ile Tugay Komutanlığı'na eş zamanlı saldırı düzenlemesiyle başlay

Şemdinli merkezde şiddetli çatışmalar
Paylaş

İlçe merkezinde saat 20.40 sularında PKK'lilerin İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kaymakamlık, İlçe Jandarma Komutanlığı ile Tugay Komutanlığı'na eş zamanlı saldırı düzenlemesiyle başlayan çatışmanın hemen ardından iki ayrı noktada şiddetli patlamalar meydana geldi.

Şemdinli Dağ Komando Taburu içinde bulunan Asayiş binası ve Alay Komutanlığı içindeki kimi konutların saldırı sonrası alev aldığı ve halen yandığı bildirildi. Yine Beşevler Mahallesi'nde bir aracın isabet alması sonucu Sabri Özel İlköğretim Okulu'nun arkasında bulunan bir uçuruma yuvarlandığı ileri sürülürken, AKP Şemdinli İlçe Başkanı Fikri Algül'ün evi önünde de patlama meydana geldi. Beşevler ve birçok askeri binanın bulunduğu Yeni Mahalle'de de birçok evin mermilerin hedefi olduğu kaydedildi.

Çatışmalar şiddetli bir şekilde devam ederken, savaş uçakları da bölgeye geldi. Yüksekova'dan Şemdinli'ye gönderilen kobra tipi helikopterler ilçe merkezinin etrafında turlarken, savaş uçakları ise ilçe merkezi üzerinden uçuşlar yapıyor.

Çatışmalarda ölü ya da yaralılar hakkında henüz bir bilgiye ulaşılmış değil.  

Şemdinli ilçe merkezindeki çatışmalar devam ederken, Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden çok sayıda savaş uçağının havalandığı bilgisi geldi. (Hakkari/DİHA)


ESAT CANAN: BİR ANDA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR BAŞLADI

Çatışmaya ilişkin DİHA'ya bilgi veren ve kendisi de Şemdinli'de bulunan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, bir anda şiddetli silah seslerinin gelmeye başladığını kaydetti.

İlçenin birçok noktasında başlayan ve halen devam eden çatışmalar nedeniyle dışarıda neler yaşanıp yaşanmadığının pek bilinmediğini kaydeden Canan, sivil yurttaşların tamamının evlerine çekildiğini ve çatışmanın sonucuna ilişkin sağlıklı bir bilgi alamadıklarını ifade etti. Ölü ve yaralı konusunda henüz kendilerine gelen bir bilgi olmadığını kaydeden Canan, ateş altında kaldıklarını, akşam olması nedeniyle de ne olup bittiğini tam kestiremediklerini, aradıkları birçok kişinin de telefonlarına dahi cevap veremediğini söyledi. Canan, "Biliyorsunuz şehir merkezinde gece çatışma başladı ve hemen haber alınamıyor. O nedenle de doğru düzgün bir şey belirtmek mümkün değil" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Yüksekova'da askeri araç küçük çocuğu ezdi

SONRAKİ HABER

Daha kaç kişi ölmeli?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...