15 Nisan 2018 17:19

Ankara’da kadınlar 1 Mayıs öncesi kahvaltıda buluştu

Kadınlar, kadın düşmanı yasalara, şiddete, emeklerinin görünmez kılınmasına karşı 1 Mayıs'ta alanlara çıkacaklar.

Paylaş

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'li kadınlar, 1 Mayıs'a giderken kahvaltıda buluştu. Kahvaltının ardından gerçekleştirilen açıklamayı, DİSK'e bağlı Emekli Sen Genel Sekreteri Nevin Kızılöz okudu. Kızılöz, kadınlar aleyhine çıkarılan yasalara, kadın ve LGBTİ'lere yönelik şiddete, kadın emeğinin görünmez kılınmasına ve güvencesiz çalıştırılmaya karşı 1 Mayıs'ta alanlarda olacaklarını söyledi.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'li kadınlar, 1 Mayıs'a giderken kahvaltıda buluştu. Bahar kafede gerçekleşen kahvaltıya HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Acar Başaran, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan, ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Pelin Bektaş, CHP İl Kadın Kolları adına Hatice Özarslan ile birlikte kadın ve Alevi dernekleri de katıldı. Açıklamayı DİSK'e bağlı Emekli Sen Genel Sekreteri Nevin Kızılöz okudu. Kızılöz, kadınlara rağmen kadınlar aleyhine çıkarılan yasalara, kadın ve LGBTİ'lere yönelik şiddete, kadın emeğinin görünmez kılınmasına ve güvencesiz çalıştırılmaya karşı taleplerini sokaklara taşımak için 1 Mayıs'ta olacaklarını söyledi. Eşitsizlikleri büyüten rejimlere karşı iş ve ekmek için, ev işlerinin toplumsallaştırılması, eşit işe eşit ücret ve sendikal haklar için alanlara çıkacaklarını ifade eden Kızılöz, savaşlara ve şiddet ortamına karşı da seslerini yükselteceklerini söyledi. Kızılöz, tüm kadınları 1 Mayıs'ta alanlarda buluşmaya çağırdı.

'BARIŞI ÖRGÜTLEYEBİLECEK OLAN KADINLARDIR'

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Acar Başaran, kadınların 1 Mayıs'ta alanlarda olmak için birçok nedeni olduğunu söyledi. Yok sayılan, emeği sömürülen, siyasetten ve sosyal hayattan izole edilmek istenen kadınlar olarak 1 Mayıs'ta olmaları gerektiğini ifade eden Başaran, savaş politikalarına karşı barışı örgütleyebilecek olanların da kadınlar olduğunu dile getirdi. Başaran, ideolojileri farklı da olsa tüm kadınların uğradıkları haksızlıkların aynı olduğunu söyleyerek birleşik bir mücadele yürütülmesi gerektiğini belirtti.

'EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET'

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan ise aynı amacın etrafında toplanmış, birçok alandan kadınlar olarak bir arada olduklarını söyledi. Savaşın kendini bu kadar yakıcı hissettirdiği bir dönemde kadınların barış talebini yükseltmek için alanlarda olmaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Doğan, kadınların karşılaştıkları sorunların sadece savaşla da sınırlı olmadığını belirtti. Doğan, tacizin tecavüzün ve istismarın arttığı bir dönemde, bu suçları gerçekten önleyici yasaların gelmesi için, eşit işe eşit ücret ve kadrolu, güvenceli çalışma için kadınların 1 Mayıs'ta alanda olmasının önemli olduğunu vurguladı. Kadınların 8 Mart'ta tüm baskılara rağmen alanlarda, taleplerinin arkasında durduklarını hatırlatan Doğan, 1 Mayıs'ta da bu kararlılığın gösterileceğine olan inancıyla kadınları alanlara çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray, Başakşehir'i yenerek yeniden liderliğe yükseldi

SONRAKİ HABER

Manchester City, Premier Lig şampiyonluğunu ilan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...