15 Nisan 2018 16:42

Esad, Şam’da Rusya heyetiyle görüştü

Şam’ı ziyaret eden Rus vekilleri kabul eden Beşar Esad, ‘Altyapının yeniden inşasında Rus şirketlere tüm ayrıcalıklar tanınacak’ dedi.

Paylaş

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Şam’ı ziyaret eden Rus vekiller heyetini kabul etti. ABD, Fransa ve İngiltere’nin Suriye’de düzenlediği hava saldırılarını değerlendiren Esad, “Amerikan filmlerinde, Rus yapımı silahlar ‘geri kalmış’ gibi gösteriliyor. Bugün kimin silahının geri kalmış olduğunu görüyoruz” dedi.

Sputnik’in aktardığına göre, Esad, “ABD’nin saldırganlığını gördük. Bu saldırganlığı, 1970’li yıllarda üretilen füzelerle püskürtmeyi başardık. 1990’lı yıllardan başlayarak Amerikan filmlerinde, Rus yapımı silahlar ‘geri kalmış’ gibi gösteriliyor. Bugün kimin silahının geri kalmış olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Rus vekil Sergey Jeleznyak da Esad’ın, ABD, İngiltere ve Fransa’nın füze saldırısını püskürtmede kullanılan Sovyet yapımı silahlardan övgüyle bahsettiğini aktardı. Heyete başkanlık eden Sablin, Esad’ın görüşmede şu ifadelere yer verdiğini aktardı: “Altyapının yeniden inşası çok önemli bir konu. Maliyeti en az 400 milyar dolar olacak. Bunun için 10 ilâ 15 yıla ihtiyaç var".

Suriye liderinin ayrıca başta petrol ve doğalgaz üretimi olmak üzere Batı şirketlerini beklemediklerini açıkladığı belirtildi. Esad’ın, “Bunu daha önce Soçi’de (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin’le görüşmede de söyledim. Burada Rus şirketlerin çalışmasını istiyoruz, onların hızlı ilerlemesine güveniyoruz. Rus şirketlere tüm ayrıcalıklar tanınacak” ifadeleri kullandığı bildirildi.

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’da Suriye meclisiyle ilişkilerden sorumlu grubun koordinatörü olan Sablin başkanlığındaki Rus vekiller heyeti, Humus ve Palmira’yı ziyaret ettikten sonra 13 Nisan’da Şam’a geçmişti.

İNGİLTERE: BASKIYI SÜRDÜRECEĞİZ

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson Suriye saldırısının “kimyasal silah kullanımını engellemek için” önemli olduğu iddiasını yinelerken, “Kimse Esad’ın kimyasal silahlara sahip olmadığını söyleyemez. Esad müzakere masasına gelene kadar baskıyı sürdüreceğiz” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Karşıyaka'da Evrensel'le dayanışma etkinliği yapıldı

SONRAKİ HABER

'İzmirli hekimler AKP'ye karşı odalarına sahip çıktı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...