15 Nisan 2018 11:29

Küçükçekmece'de ‘Cinsel istismara karşı birlikte mücadele’ çağrısı

Küçükçekmece İkitelli'de Ekmek ve Gül’ün çağrısıyla 'Çocuk istismarını önlemek mümkün! Peki ama nasıl?' başlıklı söyleşi düzenlendi.

Paylaş

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinin İkitelli semtinde Ekmek ve Gül’ün çağrısıyla “Çocuk istismarını önlemek mümkün! Peki ama nasıl?​” başlıklı söyleşi düzenlendi.

Tokat, Büşürümlüler Derneğinde gerçekleştirilen etkinlikte istismarı ortaya çıkaran koşullarla birlikte, istismarın önlenmesi için yapılabilecekler tartışıldı. Rehber Öğretmen Meral Gülşen sunumunda, bireyin, ailenin, eğitim kurumlarının ve devletin istismarın ortaya çıkmasında rollerini anlattı. Gülşen, son 10 yıldır çocuk istismarının artmasına karşın, bunu engelleyecek düzenlemelerin yapılmadığının altını çizdi.

Gülşen’in sunumunun ardından, söz alan Avukat Devrim Avcı da hükümetin son olarak gündeme getirdiği cinsel istismarla ilgili yasa tasarısının istismarı önlemekten çok, istismarı akladığını ifade etti.

Avcı, “Yasal sorunların yanında, çocukları koruyucu önlemler alınmıyor, çocuk bakımı toplumsallaşmıyor, istismarın ortaya çıkmasından sonraki süreci devlet mekanizmaları doğru yönetemiyor” dedi.

Avcı, devletin uygulamalarının istismarı engellemekten uzak olduğunu kaydetti ve çocukların hayatının karartılmaması için mücadele edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Söyleşi, istismara karşı birlikte mücadele edilmesi gerekliliğinin ifade edilmesinin ardından son buldu.(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Pınar Gemsiz dosyasında iki savcı değişti, hâlâ iddianame yok

SONRAKİ HABER

5 üniversite öğrencisi trafik kazasında yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...