23 Ağustos 2012 11:55

HES çadırına milletvekili ziyareti

ARTVİN CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan Arhavi Konak ve Kemerköprü köylerindeki  HES’lere karşı çadır kuran köylülere destek ziyareti gerçekleştirdi. Milletvekilini karşılayan heyetin kendisine verdiği “HES’lere hayır” tişörtünü giyen Bayraktutan çadırda köylülerle sohbet etti.&Cc

HES çadırına milletvekili ziyareti
Paylaş

ARTVİN CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan Arhavi Konak ve Kemerköprü köylerindeki  HES’lere karşı çadır kuran köylülere destek ziyareti gerçekleştirdi. Milletvekilini karşılayan heyetin kendisine verdiği “HES’lere hayır” tişörtünü giyen Bayraktutan çadırda köylülerle sohbet etti.
Çadırda Konaklı Muhtarı Mustafa Gedik, ÇED haritası üzerinden köyün içinden geçen açık-kapalı tünel ve havuzlar hakkında Uğur Bayraktutan’a bilgi verdi. Daha sonra aza Engin Gençoğlu, HES projesinin köyü nasıl etkileyeceği ve içme sularının nasıl kirleneceği hakkında sunum yaptı. Kavak köyünden Yaşar Duman da söz alarak, HES’lerle ilgili açıklama yaptı. Yine Kavak köyünden Erdoğan Güler de, yeni seçilen Çevreden Sorumlu Başkan Yardımcısı Şafak Pavey’in bir heyetle çadıra gelerek, köylülerin sorunlarını dinlemesini istedi. Sunumları dikkatle izleyen Uğur Bayraktutan bölgesel havza planı yapmadan HES yapmanın bir cinayet olduğunu vurgulayarak, “Burada kanayan bir yara var ve bu yarada ben, sizin yanınızda olmak zorundayım. Çay sorununda olduğu gibi, bu konuyu da Meclis kürsüsüne götüreceğim. Halkın istemediği hiçbir şeyi yapamazsınız. Benim safım bellidir, sizin yanınızdır. Siz bu mücadelede nereye kadar giderseniz, namus ve şeref sözü veriyorum, ben de oraya kadar sizinle geleceğim” diye konuştu.  
1 Ekimde Meclis açıldığında köyden oluşturulacak bir heyetle Mecliste basın toplantısı yaparak, bu konuyu Meclisin gündemine getireceğini;  Meclis konuşması yapıp, soru önergesi vereceğini, ardından aktivist milletvekillerini Arhavi’ye getirip, kamuoyunun dikkatini bu soruna çekeceğini ileten Uğur Bayraktutan, sabaha kadar HES rezaletine karşı nöbette kalacağına ve yargı ayağını yakından takip edeceğine söz verdi. (Arhavi/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ağır hasta Avni Uçar için kampanya

SONRAKİ HABER

İki ülkeyi sel vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...