23 Ağustos 2012 11:37

Öğretmenler ailelerinden ayrılmak istemiyor

Okulların açılmasının yaklaşması ve kayıtlarla birlikte 4 + 4 + 4’ün sıkıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Sistemin en büyük mağdurlarından olan öğretmenler, norm fazlası duruma düşerek, ailelerinden ayrı yerlerde görev yapmak zorunda bırakılıyor. Bu duruma karşı öğretmenlerin tepkileri artarken, Eğitim Sen de si

Öğretmenler ailelerinden ayrılmak istemiyor
Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı önünde, “Parçalanmış aile istemiyoruz”, “AKP’ye teslim olmayacağız” sloganları atan öğretmenler, “Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ücretsiz izne ayrılsın”, “Norm kadro yalanına son verilsin” dövizleri taşıdı.

Burada konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, 80 bine yakın öğretmenin norm kadro fazlası olduğunu ve yer değiştirmek zorunda bırakıldığını söyledi. 2012 il dışı yer değiştirme kontenjanında sadece 7 ilin açıldığına vurgu yapan Yıldız, “Öğretmenler ailelerinden ayrılmak zorunda bırakılıyor. Aile bütünlüğünü bozuyorlar” dedi.  

‘SÖYLEDİKLERİMİZ ŞİMDİ UYGULANIYOR’

MEB’in 68 bin öğretmenin norm kadro fazlası olduğu açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirten Yıldız, yaklaşık 80 bin öğretmenin bir anda açıkta kaldığını ve yer değiştirmek zorunda bırakıldıklarını söyledi. Yıldız, meslektaşlarının yer değişikliğiyle ailelerinden zorla ayrıldığına dikkat çekerken, “MEB ailesinden ayrılmak istemeyenlere 1 yıl ücretsiz izin verecekmiş. Bir de bunu hak olarak veriyorlarmış gibi sunuyorlar” dedi.

Daha önce binlerce öğretmenin norm kadro fazlası olacağını söylediklerini hatırlatan Yıldız, “Biz bunu dediğimizde iktidar ve ona yakın sendikalar buna karşı çıkmıştı. Şimdi ise bizim dediklerimiz gerçekleşiyor” dedi.

“Meslektaşlarımız ne yapacağını şaşırmış durumda. Tam bir kaos ortamında kaldılar” diyen Yıldız, tayin tercihlerine il içi ya da il dışı olarak sınırlama getirildiğini ifade etti.

Yıldız, özür grubu tayin atamalarında ise sadece 7 ilin açık olduğunu vurguladı. MEB’in norm sayısına göre 138 bin öğretmen açığından bahsettiğini söyleyen Yıldız, “Buna rağmen tayin ve atamalarda sadece 8-10 ilin açılması büyük çelişkidir” dedi.

‘TEPKİLER ÖRGÜTLÜ OLMALI’

Mağdur olan öğretmenlerin bireysel olarak tepki gösterdiklerini aktaran Yıldız, kendilerinin bunu anladıklarını, fakat tepkileri örgütlü bir şekilde göstermedikçe sonuç alınamayacağı uyarısında bulundu. Yıldız, “ 4+4+4 sisteminin uygulanması sonucunda her kesim, farklı yönlerde mağduriyet yaşıyor olsa da, yaşadığımız sorunların kaynağı 4+4+4 dayatmasıdır” dedi. Yıldız, Eylül ayının ilk iki haftasında yurdun her yerini mücadele alanına çevireceklerini de sözlerine ekledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İspanya’da doktorlar ve polisler eylemde

SONRAKİ HABER

Zayıflama ilaçları daha kaç kişiyi öldürecek?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...