13 Nisan 2018 07:18
Son Güncellenme Tarihi: 13 Nisan 2018 15:12

4 ETHA çalışanı ve EMEP yöneticisi gözaltına alındı

ETHA editörü Semiha Şahin ve muhabirleri Pınar Gayıp, Adil Demirci ve Ömer Akın gözaltına alındı. Emek Partisi Kadıköy İlçe Yöneticisi de gözaltında.

Paylaş

Etkin Haber Ajansı (ETHA) Editörü Semiha Şahin ve Muhabirleri Pınar Gayıp ile Adil Demirci dün gece saatlerinde evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Demirci’nin Almanya’da yaşadığı ve tatil için İstanbul’a geldiği öğrenildi. Birkaç gündür İstanbul’da bulunan Demirci’nin kaldığı evden alındığı belirtildi.

EMEK PARTİSİ YÖNETİSİ DE GÖZALTINA ALINDI

Bir başka ETHA çalışan Ömer Akın ise Kadıköy’de haber takibi yaptığı sırada gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi ise öğrenilemedi.

ETHA çalışanının gözaltına alınması sırasında orada bulunan ve çekim yapmak isteyen Emek Partisi Kadıköy İlçe Yöneticisi Muhammed Turğut da gözaltına alındı.

AGİF SERBEST BIRAKILMASINI İSTEDİ

Avrupa Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), ETHA muhabiri Adil Demirci’nin serbest bırakılması için yazılı açıklama yaptı. AGİF, “Türkiye ve Almanya vatandaşı ve Almanya'da sosyal bilimci olarak çalışan ve göçmenlerin eşit sosyal ve siyasal hakları için mücadele yürüten Adil Demirci için her türlü girişimde bulunacağız. Derhal serbest bırakılmadığı taktirde Türk devletinin bu tutumunu sokaklarda teşhir edeceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Doğan Medya Grubu’nun ardından D&R da satılıyor

SONRAKİ HABER

RTÜK üyesi: İnternete ehliyetle girilsin, ehliyeti de hükümet versin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...