23 Ağustos 2012 10:10

Öymen eskisi gibi!

MECLİS’te yaptığı konuşmada Dersim Katliamı’nı savunan ve büyük tepki toplayan CHP Eski Milletvekili Onur Öymen yine konuştu. Öymen bu kez de Kürt sorununun çözümü için kesinlikle ‘Siyasi adım atılmaması gerektiğini’ söyledi. Öymen sorunun siyasi çözümünün bir hayal old

Öymen eskisi gibi!
Paylaş

MECLİS’te yaptığı konuşmada Dersim Katliamı’nı savunan ve büyük tepki toplayan CHP Eski Milletvekili Onur Öymen yine konuştu. Öymen bu kez de Kürt sorununun çözümü için kesinlikle ‘Siyasi adım atılmaması gerektiğini’ söyledi. Öymen sorunun siyasi çözümünün bir hayal olduğunu belirterek, yine ‘silahlı çözüm’ çağrısı yaptı.  

CHP Eski Milletvekili Onur Öymen, Gaziantep’te 9 kişinin hayatını kaybettiği saldırının halkın güçlü tepkisiyle karşılandığını, siyasetçilerin lanet yağdırdığını ancak, tek başına lanetlemenin yetmeyeceğini söyledi. “Önce doğru teşhis koymak gerekiyor” diyen Öymen, “Terörün sadece Güney Doğu Anadolu’da yaşanan bazı sosyal ve kültürel sıkıntılardan kaynaklandığını düşünenler, yabancılar teröre siyasi çözüm bulunması gerektiğini öneriyor. Bu yaklaşım, terörü haklı sebeplere dayanan bir eylem saymak anlamına gelir. Bu tuzağa düşmemek gerekir” dedi. ANKA’ya konuşan ve Suriye’deki gelişmelere ilişkin Türkiye’nin tutumunu da değerlendiren Öymen, “Türkiye’nin başta Suriye olmak üzere Ortadoğu’daki çatışmalara sürüklenmesi terörist saldırıların artmasına yol açabilir. Zira terörü siyasi bir silah olarak kullanan ülkeler Türkiye’yi yeniden hedef seçebilirler. Türkiye’nin Suriye’deki iç savaşta taraf haline gelmesi hem terör riskini arttırıyor hem de Güney bölgemizde ciddi sorunlar yaratıyor, üstelik sorunun çözümüne de hiçbir katkı sağlamıyor. Şimdi yapılması gereken Suriye’deki gelişmelerle aramıza mesafe koymak, silahlı muhaliflere yardımdan vazgeçmek, sığınmacı kamplarını zaptı rapta almak ve onların yükünü başka ülkelerle paylaşmaktır. PKK terörünün de siyasi taviz verilerek çözülebileceği gibi hayali düşüncelerden vazgeçmektir” dedi. (HABER MERKEZİ)


KATLİAMI SAVUNMUŞTU

Öymen, CHP Genel Başkan Yardımcısı olduğu dönemde TBMM’de yaptığı konuşmada, PKK’yle savaştan vazgeçilmemesi gerektiğini şu sözlerle savunmuştu; “Tarihimiz boyunca çok şehit verdik. Çanakkale Savaşı’nda 200 bin şehidimiz vardı, hepsinin anası ağladı. Kimse çıkıp ‘Bu savaşı bitirelim’ demedi. Kurtuluş Savaşı’nda, Şeyh Sait isyanında, Dersim isyanında, Kıbrıs’ta analar ağlamadı mı? Kimse ‘Analar ağlamasın, mücadeleyi durduralım’ dedi mi?​”
Öymen’in sözleri tüm ülkede büyük tepkiyle karşılanmıştı.

ÖNCEKİ HABER

IMF Başkanından Mısır’a ‘teşekkür ziyareti’

SONRAKİ HABER

Kara Perşembe’de BDP’ye saldırılara tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...