23 Ağustos 2012 10:07

IMF Başkanından Mısır’a ‘teşekkür ziyareti’

IMF Başkanı Christine Lagarde, IMF’nin Mısır’ı ve halkını içinde bulunduğu tarihsel dönüşüm sürecinde desteklemeye yönelik taahhüdünün devam edeceğini belirterek, “IMF, bu zorlu yolculuğunu üstlenirken Mısır’a eşlik edecek” dedi.Lagarde, sona eren Mısır ziyaretiyle ilgili yazılı açıkla

IMF Başkanından Mısır’a ‘teşekkür ziyareti’
Paylaş

IMF Başkanı Christine Lagarde, IMF’nin Mısır’ı ve halkını içinde bulunduğu tarihsel dönüşüm sürecinde desteklemeye yönelik taahhüdünün devam edeceğini belirterek, “IMF, bu zorlu yolculuğunu üstlenirken Mısır’a eşlik edecek” dedi.
Lagarde, sona eren Mısır ziyaretiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Nazik daveti dolayısıyla Mısır Başbakanı Hişam Kandil’e teşekkür eden Lagarde, dönüşüm başladığından bu yana Mısırlı yetkililerle ekonomi politikası üzerinde yakın diyaloğu koruduklarını ve hükümetin talebi üzerine önemli teknik yardım sağladıklarını belirtti.
Lagarde, “Yetkililer, IMF’nin Mısır’ın ekonomik programın, ülkenin toparlanmasına yardımcı olmak ve herkesin yararına güçlü bir büyümeye zemin oluşturmak üzere finansal yardımda bulunmasından memnun olacaklarına değindiler. Bu talebi hızla karşılıyoruz. Bir teknik heyet, yetkililerle programları üzerinde çalışmak ve IMF’den gelecek olan finansal desteğin olası biçimlerini tartışmak üzere Eylül ayının ilk günlerinde Kahire’ye ulaşacak” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hepatit hastalığını hafife almayın

SONRAKİ HABER

Öymen eskisi gibi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...